Er der genvalg til Queen Machine? Kommer Kato eller ItaloBrothers? Snart offentliggøres programmet for Fredagsfest

AALBORG: Lige så sikkert det er, at Limfjordsbroen går op og ned, lige så sikkert er det, at der er Fredagsfest i Karolinelund i sommermånederne.

Koncerterne vokser år for år i popularitet og sidste år blev der på trods af masser af regn og dårligt vejr endnu engang sat besøgsrekord med i snit 4000 betalende gæster hver fredag.

Snart går det løs igen, men hvem der skal sætte toner til festrækken er fortsat en velbevaret hemmelighed.

Hos Skråen, som står for koncerterne, er leder Jørgen Nissens mund lukket.

Og det vil den blive ved med at være helt frem til 1. juni.

- Vi fortæller ikke noget før den dag. Det er blandt andet efter aftale med Nibe Festival, at vi ikke siger noget før, fordi vi kunne have navne til fælles, og det er der ingen grund til at drille hinanden med, siger han.

Jørgen Nissen vil dog røbe så meget, at den første koncert falder fredag 29., juni, mens sæsonens sidste navn går på scenen 31. august.

- Det giver i alt 10 koncerter. Og skal jeg være ærlig, så har vi slet ikke alle navnene på plads endnu, men det skal de nok komme inden 1. juni, siger han.

Katrine Schousboe
Fredagsfest er sikret i hvert fald tre år frem - og arrangørerne må tilmed lukke flere gæster ind end tidligere år.Arkivfoto: Michael Koch

Plads til endnu flere

Jørgen Nissen glæder sig i øvrigt over, at der også i de kommende år er udsigt til Fredagsfest.

Efter et møde med kommunen har Skråen fået ja til at fortsætte de populære koncerter i Karolinelund i hvert fald tre år mere.

Det har ellers tidligere været uklart om arrangementet kunne fortsætte på grund af ammoniak-depotet på Tulip-grunden samt udfordringer med brand- og flugtveje efter byggeriet af en ny børnehave ved Karolinelund. Men alle problemerne er løst, og arrangørerne har ovenikøbet fået lov at øge antallet af gæster ved koncerterne til 7000 mod tidligere 5000.

- Det skal ikke forstås sådan, at vi fremover altid lukker flere ind til alle koncerterne. Men vi så ved eksempelvis Gulddrengs koncert sidste år, at publikum generelt fyldte mindre, fordi der var mange børn imellem, og i de tilfælde kunne vi godt have flere på pladsen. Det bliver derfor en vurdering fra gang til gang af, hvordan oplevelsen er på pladsen, siger Jørgen Nissen og tilføjer, at det også er vigtigt, at folk har plads til at gå i baren, for salget af øl er en stor del af koncerternes økonomiske grundlag.

Helt som tidligere år begynder billetsalget i Karolinelund kl. 18, kunstnerne går på scenen kl. 20, mens der er afterparty på Skråen kl. 22.30.

Tilbage er altså bare, hvem der skal spille.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...