Før jul kan du igen gå på opdagelse på populært håndværk- og designmarked

AALBORG: Om du er til små ornamenter i keramik, juletræer i træ, grafik i smukke farver eller bare har lyst til igen at have oplevelsen af at gå rundt blandt mange mennesker og shoppe med øjnene, så kan du få det hele, når håndværk- og designmarkedet Neu genopstår i en juleudgave.

Det populære marked har som så meget andet ligget underdrejet på grund af corona de seneste knap to år, men nu tør arrangørerne dog igen tro på, at det kan lade sig gøre at samle mange mennesker i Nordkraft. Derfor er de klar med et Neu-marked 13. november i Kedelhallen.

- Vi glæder os rigtig meget og vil gøre alt for at skabe en glad stemning. Det har været en lang periode uden marked, siger Anne Østenby, der står bag Neu sammen med Line Agerbo.

Tidligere har de også haft Sofie Ellegaard med i styregruppen bag markedet, men Sofie Ellegaard, der til daglig har Butik Gejst i Fyensgade, har ønsket at tage en pause.

Katrine Schousboe
Før corona var Neu et halvårligt marked med en sommeredition i maj og en juleudgave i november. Det seneste marked fandt sted i november 2019. Foto: Anne Østenby

60 stande og julestemning

Laver du en eller anden form for kunsthåndværk, smykker eller lignende, kan du frem til 1. oktober søge om at få en stand på markedet. Hvor mange ansøgninger, duoen skal læse igennem, er de lidt usikre på, men de håber på, at niveauet vil være det samme som tidligere.

- De øvrige år har vi fået 90-100 ansøgninger om at komme med på markedet, men hvordan det bliver nu, er svært at sige. Jeg tænker dog, at coronaperioden kan have gjort, at nogen er kommet i gang med at lave forskellige former for håndværk, som de måske har lyst til at vise frem og sælge, siger Anne Østenby.

Der bliver plads til cirka 60 stande på markedet, og Anne Østenby lover, at der vil komme et bredt udvalg af kunsthåndværk og design - præcis som de øvrige år.

- Det bliver den blanding af keramik, smykker og grafik, som vi kender det. Men da det jo er et julemarked, er vi meget på jagt efter julerelaterede varer og den gode julestemning, fortæller hun.

Hvad: Neu (gratis entré)

Hvor: Kedelhallen, Nordkraft

Hvornår: 13. november kl. 10-17

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...