Opfordring: Behold billetterne til næste år

NIBE: Der bliver ingen Nibe Festival i år. Det var konklusionen efter forhandlingerne natten til tirsdag faldt på plads. På hovedkontoret ved Nibe Festival har man længe ventet på, at den politiske udmelding skulle lande efter eksperterne havde indleveret deres anbefalinger til sommerens arrangementer. Aflysningen kommer efter at genåbningsaftalen lægger op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere til festivaler mellem 21. maj og 1. august.

- Efter eksperternes udmelding var vi godt klar over, at det ikke ville blive realistisk med det format, vi kender i Skalskoven. Det der overrasker os, er, at genåbningsplanen, sådan som jeg læser den, er endnu mere restriktiv end ekspertgruppens anbefalinger. De åbnede trods alt op for, at vi kunne arbejde med nogle alternative formater, som var lidt mere realiserbare, end dem vi kigger ind i nu, fortæller festivalleder Peter Møller Madsen.

Aflysningen betyder dog ikke, at benene bliver lagt på bordet indtil næste år.

- Vi arbejder virkelig stadigvæk på plan b. Vi vil lave noget i Nibe i festivaldagene. Vi skal nu til at gennemanalysere formatet og finde ud af, hvad vi må og hvad vi ikke må. Vi kommer til at så langt, som vi overhovedet kan. Vi skal have noget kultur til Nibe denne sommer. Der bliver ikke tale om en miniature udgave af Nibe Festival med en mindre camp og mindre scener. Det format kommer ikke til at køre, lyder den klare melding fra Peter Møller Madsen.

Til gengæld lover Nibe Festival, at de kommer pissestærkt tilbage næste år. Opfodringen til dem der har sikret sig en billet til festivalen, er da også klar.

- Vi appellerer vildt til, at folk vil overføre deres billet til næste år, til 2022. Økonomisk giver det os jo noget at arbejde med og rent moralsk giver det os stor opbakning. Det betyder vanvittigt meget for os, at vi kan mærke, at vores gæster stadigvæk er der. Så skal vores frivillige nok være der, og vi skal også være der i en vanvittig stærk udgave.

De nye restriktioner, der er kommet, giver nogle ekstra udfordringer for afviklingen af koncerter i den kommende sommer.

- De opstramninger med 200 personer per sektion og maksimum 2000 mennesker, det er klart, at det udfordrer formaterne. Det dur jo ikke at lave universaltoiletter og universalboder, hvor de bare kan gå ud af deres sektioner og tilbage igen. De 200 i hver sektion skal jo nok have egne toiletter og boder, og så er det, at det begynder at blive frygteligt svært at håndtere. Det gælder pladsmæssigt, økonomisk og afviklingsmæssigt, forklarer Peter Møller Madsen.

Det senest år har budt på mange arbejdsopgaver, som ikke har været en del af den normale hverdag for en festival.

- Vi har virkelig været i ilden det seneste år. Mange tror, at det har været afslappende, men vi har haft hænderne i mange ting, som vi ikke er sat i verden til at lave. Så det har været et meget udfordrende år. Vi har virkelig fået prøvet os selv og vores organisation af. Mange af vores frivillige teamledere har jo lavet bemandingsplaner lige op til det her, lyder fra Peter Møller Madsen.

Nu står det klart, at der ikke bliver en festival i år, og dermed at der endeligt kommer en klar politisk melding.

- Den her melding har vi skreget efter så længe, så det er selvfølgelig en kæmpe forløsning. Nu kan vi endeligt blive konkrete overfor vores frivillige, vores gæster og vores gode samarbejdspartnere.

Det er ikke en glædens dag. Det er en sorgens dag for hele vores område. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Nu er der nogle der, på vegne af os, har truffet en beslutning, for det er jo det, der er sket. Vi ville have afviklet så meget som muligt, hvis vi havde haft mulighed for det, fortæller Peter Møller Madsen.

- Vi er sat i verden for at skabe kultur, og vi er sat i verden for at gøre folk glade. Det vil vi arbejde hen imod, at vi også kan gøre denne sommer, lyder det afslutningsvist fra Peter Møller Madsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...