Affaldssortering og en genbrugsstation har indtil videre været resultaterne af et tæt samarbejde med Aalborg Kommune

AALBORG: Årets festival i Skalskoven er veloverstået efter fire dage for fuld musik. Nu er det tid til at evaluere og tænke på, hvordan festivalen skal se ud i fremtiden. Det er især bæredygtighed, der ligger øverst på dagsordenen.

Stor tilfredshed

Skalskoven i Nibe har endnu en gang dannet rammen for Nordjyllands største musikfestival, og det har igen i år været en stor succes. Festglade gæster i titusindvis har været forbi i løbet af de fire dage, og de har blandt andet kunne danse til tonerne fra The Script, Suspekt, Johnny Madsen, Dizzy Mizz Lizzy, Aqua og Magtens Korridorer.

Desværre blev det kun til et kvarters musik til fra bandet "Ude af kontrol", der måtte afbrydes natten til lørdag. Alt for mange mennesker var mødt op, og derfor endte koncerten rent faktisk ude af kontrol. Festivalens ledelse vurderede relativt hurtigt, at det ikke var forsvarligt at gennemføre koncerten.

- Det vigtigste for os er at passe på vores gæster, og derfor blev vi nødt til at tage sådan en beslutning, selvom det selvfølgelig var rigtig ærgerligt. Især når bandet ikke nåede at spille i længere tid, fortæller Peter Møller Madsen.

Overordnet er han meget tilfreds med afviklingen af årets festival og peger især på hovednavnet, The Scripts, koncert onsdag på Stor scene som en kæmpe succes.

- Det var en outstanding oplevelse, og det kunne man også tydeligt se på publikums reaktion undervejs i koncerten. Den er vi virkelig glade for.

Mere bæredygtighed på plakaten

Sidste år skabte voldsom regn udfordringer for festivalen, men i år var det nærmere det modsatte, der var ved at blive et problem. Tørken ramte Danmark og Nibe Festival, som måtte tage ekstra forholdsregler i form af blandt andet et hold med brandslukkere og opstillede vandbeholdere. Den tørre jord endte heldigvis ikke med at skabe yderligere udfordringer, og derfor kan fokus nu rettes mod succeser som eksempelvis samarbejdet med Aalborg Kommune. Det resulterede i en grønnere festival, hvor affaldet er blevet sorteret og bragt til festivalens egen genbrugsstation. Fremadrettet vil det fylde endnu mere på Nibe Festival, fortæller Peter Møller Madsen.

- Det er selvfølgelig planen, at vi hele tiden skal have fokus på bæredygtighed, og det her er bare et skridt i en proces, siger han og fortsætter:

- Men bæredygtighed koster penge, for der en masse ting, der skal skiftes ud. Eksempelvis emballagen og skift til LED, så vi bliver samtidig nødt til at huske, det ikke må være det, der fratager os retten til at præsentere et hovednavn.

En af årets grønne tiltag var medarbejdere på campen, der flittigt gik rundt mellem telte og campingvogne med poser, så beboerne kunne komme af med deres voksende bunker af affald.

- Vi kommer til at arbejde endnu mere med affaldssortering, også blandt gæsterne, men hele tiden uden at vi bliver dømmende eller formanende. Det der er vigtigt er at gøre det nemt for både gæsterne og for os selv, siger Peter Møller Madsen og griner:

- Hvem pokker vil ikke også hellere vågne op i en lejr, hvor de slipper for at skulle stikke deres tømmermandsramte hoved direkte ud i en gammel pizzabakke, som har stået i solen hele morgenen?

Det er ikke kun affaldssortering, der kommer på programmet de kommende år. For der er specielt et sted, hvor festivalen drømmer om at gøre en forskel.

- Vi ved allerede nu, at vi kommer til at arbejde på nye overnatningsformer. Vi har allerede i år vores Kartents (telte af papmateriale red.). Det er et lille skridt, og det kommer vi til at kigge meget mere på i fremtiden, afslutter festivallederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...