Når rytterne i PostNord Danmark Rundt suser gennem landet, er Nicklas Holk en af de frivillige hjælpere foran og bag kulissen

NØRRESUNDBY: Han fremhæver fællesskabet, der følger med, når man stiller op som frivillig; 23-årige Nicklas Holk fra Nørresundby.

Når rytterne i PostNord Danmark Rundt 21.-25. august cykler landet tyndt, er han en af de frivillige hjælpere foran og bag kulissen.

Sidste år hjalp Nicklas Holk sin mor lidt med det frivillige arbejde under PostNord Danmark Rundt på Frederiksberg, og i år er han klar til for alvor selv at tage fat og give sit bidrag til, at alt det praktiske spiller under det store cykelløb.

Nicklas Holk er frivillig til PostNord Danmark Rundt 2019. PR-foto: Henrik Petit

Nicklas glæder sig

Nicklas Holk er en af 30 medarbejdere fra PostNord, som er med løbet rundt i landet. Samlet er mere end 1000 officials og hjælpere med til at afvikle løbet. De står bl.a. for opsætning af start- og målområder, sikkerhed, forplejning og kommunikation.

- Jeg kender ikke alle opgaver på forhånd, men jeg er tilknyttet målområdet, hvor jeg skal tjekke billetter og servicere publikum. Jeg glæder mig til at være en del af Danmarks største sportsbegivenhed og indgå i fællesskabet. Det er lige mig, siger Nicklas Holk i en pressemeddelse.

Chefen kender han i øvrigt rigtig godt, for det er hans mor Britta Holk, der som PostNord-ansat selv har deltaget som frivillig hjælper gennem en årrække.

-Det har jeg det helt fint med, og vi plejer at være gode til at kommunikere med hinanden, siger han.

Faldet godt til i Nørresundby

Sidst år forlod han København for at slå sig ned i Nørresundby og læse Kommunikation og Digitale Medier på universitet. Flere aftener hen over ugen bliver desuden brugt på at sortere pakker på PostNords pakketerminal i Aalborg.

-Jeg er faldet rigtig godt til heroppe. Folk er faktisk mere uhøjtidelige og tolerancen større, end jeg på forhånd havde forestillet mig, og så er Danmark i øvrigt et lille land, hvor man hurtigt kan komme fra den ene ende til den anden.

Med PostNord Danmark Rundt kommer turen fra Vest til Øst dog til at strække sig over 727 km fordelt over fem dage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...