Aalborg-firma har succes med rustikke plankeborde - nu vil de skabe nyt, stort boligbrand

AALBORG: Planker, plader og lister ligger og står stablet alle steder.

En bordplade venter på oliering, mens værkstedshunden Mikkel logrer glad omkring.

Jonas Damm og Nicolai Adamsen deler officielt den store hal på Mineralvej med andre firmaer, men værkstedet bagest i rummet er deres og der, hvor de skaber deres levebrød.

På bare fire år er deres firma Mani Pine gået fra at være en vild ide til at være en fuldt etableret virksomhed med succes i både Danmark og udladet.

- Det er vores passion at skabe noget fra bunden, så vi gør det, fordi vi brænder for det. Ikke for at tjene penge, forklarer Jonas Damm.

Katrine Schousboe
... mens Jonas Damm er manden med overblikket, når det gælder varebestilling, økonomi og levering. På den måde udnytter de bedste, deres evner, mener de. Foto: Torben Hansen

De har slået sig op på at producere plankeborde, hvor man selv vælger bl.a. plade og træsort. De naturlige og rå borde er stadig grundstammen i Mani Pine, men kompagnonerne er i fuld gang med at brede sortimentet ud med bl.a. skamler, lamper og reoler.

- Vi går i højere grad efter at blive et møbelbrand fremfor et plankebordsfirma, siger 26-årige Nicolai Adamsen, og tilføjer, at det egentlig er lidt tilfældigt, at firmaets udgangspunkt blev træ.

De to indehavere er barndomsvenner og kender med egne ord hinanden så godt, at de er som søskende.

De har altid "makket" sammen - udviklet og bygget. Ingen af dem er håndværkere, men deres fædre har lært dem det, de kan.

- Det giver noget, at vi ikke er uddannede snedkere eller tømrere. Vi er nok mere kreative, fordi vi ikke kender begrænsningerne, men bare går i gang, siger han.

Katrine Schousboe
Firmaet har slået sig op på rustikke plankemøbler, men de kommende år vil Nicolai Adamsen (t.v.) og Jonas Damm brede sortimentet lidt mere ud. Foto: Henrik Bo

Rå og rustik stil

Efterhånden som virksomheden har fået succes, har de fået producenter til at hjælpe med standarddele som f.eks. bordben og stel.

Alligevel har de på den ene eller anden måde været inde over eller rørt ved alle de produkter, der bliver sendt ud i verden med et Mani Pine-stempel på.

- Vi står rigtig meget herude og laver det selv. Særligt, når vi få ordrer på mere specielle produkter, er vi på banen. Det er os selv, der udvikler tingene, og det er ofte også os selv, der fremstiller dem, forklarer 28-årige Jonas Damm.

En af de seneste tilføjelser til sortimentet er en daybed med stel af metal og hynder af læder eller velour. Og fremover forventer de, der kommer mere i den stil, hvor træet er helt væk.

- Det er lidt som at starte forfra i forhold til, hvor vi var for nogle år siden, fordi vores erfaring ligger i træmøblerne, siger han, mens Nicolai Adamsen supplerer:

- Men vi kan godt mærke, at vi med vores nye varer bevæger os ind på et marked, hvor vi ikke længere bare konkurrerer med andre plankebordsfirmaer, men nu også med de store møbelhuse. Vi skal kunne tilbyde noget mere, end de kan, siger han.

Sammen med det nye og bredere sortiment er de i stigende grad begyndt at fokusere på erhverv i form af f.eks. kontorer og hoteller.

Senest er en café i Hjørring blevet genfødt med bardisk, borde osv. i Mani Pine-stilen.

De har indretningsarkitekter tilknyttet, der kan hjælpe med de større opgaver, men de er heller ikke selv blege for at have en mening om, hvordan tingene skal være.

Katrine Schousboe
De deltager begge i produktionen af møblerne - men resten af opgaverne har de fordelt mellem sig. Nicolai Adamsen står for det meste af det kreative, kundekontakt og markedsføring ... Foto: Torben Hansen

Showroom i København

Møblerne bliver primært solgt på via deres hjemmeside, gennem netværk og på messer rundt om i landet.

De har siden september haft et showroom i København, hvor de kan præsentere de sjællandske kunder for det, de laver.

- Da vi fik tilbuddet om lokalet i Valby, slog vi til med det samme, for vi har fuld forståelse for, at det kan være svært at købe et dyrt bord uden at have set det, og statistikken viser, at hovedparten af vores kunder er i København, siger Jonas Damm og tilføjer, at en af de kommende opgaver, de skal i gang med, er indretning af en luksuslejlighed i København komplet med et spisebord i valnød til samme pris som en mindre bil.

Men en ting er statistik noget andet virkelighed, for på bolig- og livsstilsmessen i Gigantium for nylig satte de messerekord med flere end 30 solgte plankeborde foruden masser af småmøbler.

De seneste uger har de derfor haft travlt med at lukke ordrerne og få møblerne færdige.

- Det, vi netop kan i forhold til de store møbelhuse, er, at vi kan skabe helhedsoplevelser. Vi kan give kunderne det personlige fra start til slut. Vi kan skræddersy møbler helt efter folks ønsker og sørge for at det bliver mere en oplevelse end bare et møbelkøb, forklarer Nicolai Adamsen.

Af samme grund er han ikke ikke i tvivl om, at firmaets fremtid er i Aalborg. For selv om det af og til kan virke fristende at rykke alt til København, så kan Aalborg noget særligt.

- Der sker så voldsom en udvikling i byen lige nu, og så vidt, vi kan se, giver det så store chancer de kommende fem-ti år, at det vil være fjollet at flytte, fastslår han.

Katrine Schousboe
Makkerparret er på den ene eller anden måde fortsat inde over hvert eneste møbel, der sælges med Mani Pine-mærket. Foto: Torben Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...