Den unge iværksætter har udviklet en app, der belønner læseren med features undervejs i læsningen

AALBORG: 25-årige Nicolai Porskrog er en ægte historiefortæller. Det har han vidst, siden han som 18-årig gik en tur i Østre Anlæg og fik ideen til historien om en dreng ved navn Arctant. Nu udgiver han snart sin første bog, som udkommer i en app med flere features, der gør det mere spændende at læse.

Camilla Gammelgaard
Nicolai Porskrog er uddannet eventkoordinator og elsker sit job på The Gap. Foto: Lasse Sand

Drinks og fantasy

Nicolai Porskrog har for nyligt taget en uddannelse som eventkoordinator og er blevet bestyrer på diskoteket The Gap i Jomfru Ane Gade, og han elsker sit job og de alle de mennesker, han møder i nattelivet.

- Det er et job, som giver utrolig god mening for mig. Jeg bliver klogere på mennesker i kraft af, at vi som bartendere får rigtig mange historier. Jeg har også mødt en del iværksættere igennem mit job på The Gap, og jeg får meget inspiration fra dem, og vi kan sparre en masse. Så jeg har fået opbygget et netværk, fortæller han.

Selvom jobbet tager meget af hans tid, så har han alligevel formået at skrive sin bog. For uddannelsen som eventkoordinator ligger i København, og transporttiden frem og tilbage blev brugt flittigt.

– Jeg er ikke vild med at flyve, så jeg tog toget derover, og jeg tror cirka, jeg har skrevet 80 procent af bogen på de ture, siger Nicolai Porskrog.

Den unge forfatter har arbejdet på bogen, siden han som 18-årig fik ideen på turen med sin mormor i Østre Anlæg, og han har igennem tiden skrevet flere udkast på dansk, som han endte med at kassere. Det var først, da han prøvede kræfter på engelsk, at han kom i mål med historien.

– Jeg skriver godt på engelsk, så det prøvede jeg og bang, så havde jeg skrevet 600 sider på et år, siger han smilende og fortsætter:

- Jeg fandt en amerikansk redaktør, som hjalp mig med at rette sproget og korte historien ned. For hvis bog nummer ét er for tung, så læser folk ikke toeren. Det var svært for mig at slette noget, men heldigvis har jeg appen, hvor jeg kan udfolde personerne og historien endnu mere.

Camilla Gammelgaard
80 procent af bogen om Arctant er skrevet i toget til og fra København. Foto: Lasse Sand

Et større budskab

Tanken med appen er, at man udover bogen også finder et landkort og et persongalleri, der foldes ud, som man læser frem i bogen.

- Der kommer gulerødder til læseren undervejs i form af trofæer og tilføjelser til karaktererne og områder på kortet, der låses op i takt med, personerne i bogen opdager dem. Rent praktisk får man en notifikation, når man passerer et keypoint, forklarer Nicolai Porskrog.

Han håber, at det kan være med til at få flere til at læse, som måske ikke normalt ville åbne en bog.

– Personligt kan jeg tælle på én hånd hvor mange bøger, jeg har læst, fordi jeg har svært ved at sidde stille og bladre i en fysisk bog. Med appen sker der noget ekstra, og jeg håber, det kan få flere til at læse, siger han.

Camilla Gammelgaard
Appen kommer til at bestå af flere elementer. Man finder blandt andet et landkort og en oversigt over karaktererne.

Målgruppen for bogen er unge mellem 13-22 år, og derfor er budskabet i den måske endnu mere vigtigt. Den sætter nemlig fokus på mobning, som selv har fyldt en del i Nicolai Porskrogs liv.

– Jeg vidste faktisk ikke, at det var mit eget liv, jeg skrev om. Men jeg har senere fundet ud af, at historien tager udgangspunkt i mine egne erfaringer og oplevelser, og det er faktisk den bedste terapi for mig at sidde i toget og skrive, fortæller han.

Arctant Flare & The Time Tower er den første bog i en allerede planlagt serie, og den handler om 17-årige Arctant, som har specielle evner. Han kommer på en tidsrejse, hvor han skal ændre fortiden for at sikre fremtiden, og historien kommer undervejs omkring emner som venskab, tab og traumer.

Udgivelse til foråret

Det har selvfølgelig ikke været gratis at få udviklet appen, og Nicolai Porskrog har selv måttet investere sin løn, og så har hans mormor også hjulpet til. Så der er ekstra meget på spil for den unge forfatter, der håber på, at det kommer til at løbe rundt, men ikke har forventninger om at skulle tjene en formue på den.

– Jeg vil rigtig gerne kunne leve af at skrive og være kreativ på et tidspunkt. Min store drøm er at være forfatter og foredragsholder, fortæller han.

Udgivelsen af Arctant Flare & The Time Tower er planlagt til foråret.

– Jeg har slået min udgivelse af bogen sammen med Ordkraft i Nordkraft, hvor jeg har fået lov til at komme og præsentere den. Det er helt fantastisk, fortæller Nicolai Porskrog.

Han forventer, at man kan hente appen fra 12. april, og dagen efter vil han så præsentere den i Nordkraft til den store event.

Camilla Gammelgaard
Nicolai Porskrog præsenterer sin bog 13. april til Ordkraft. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...