Jette Nørsøller Uhrenholt (th) er projektleder i Gestus Nord.
Livet her

Nordjyder indsamlede millionhjælp til trængte børn

Mange familier oplever en ekstra presset økonomi for tiden

21. november 2022 kl. 15:04

AALBORG: Krisen kradser hos de fleste. Men for nogle betyder de stigende priser på især varme og mad, at budgettet for vinterstøvler og varmt tøj til børnene lige er gået op i røg.

Det mærker man i den grad hos Gestus Nord, der yder støtte til børn og unge i Nordjylland, der har brug for en ekstra håndsrækning. Ifølge projektleder i foreningen, Jette Nørsøller Uhrenholt, har man de seneste måneder mærket en kraftig stigning i antallet af henvendelser fra pressede familier.

- Siden august har vi oplevet en rigtig stor stigning. Lige nu er det især varmt tøj, vinterstøvler og lignende, der bliver søgt om, fortæller Jette Nørsøller Uhrenholt.

Det kræver selvfølgelig flere ressourcer at følge med udviklingen, men heldigvis er der stor interesse for at støtte formålet. 10. november afholdt Gestus Nord sin årlige velgørenhedsgalla, hvor der blev indsamlet ikke mindre end 1,1 millioner kroner.

- Vi er fuldt ud tilfredse med det indsamlede beløb. Mange af vores erhvervspartnere var med til gallaen, mens andre har doneret gode præmier, der kunne udloddes og bortauktioneres, suger projektlederen.

Sidste år satte gallaen rekord med 1,5 millioner indsamlede kroner. Hun mener dog, at dette års beløb skal ses i lyset af, at den økonomiske nedtur også rammer virksomhederne.

- Det er blevet hårdere tider og i betragtning af det, er det et rigtigt flot beløb, siger Jette Nørsøller Uhrenholt.

Gestus Nord har flere forskellige tilbud til de nordjyske børn og unge, der har mindst og mangler mest. Familier kan blandt andet modtage om jule- og konfirmationshjælp, hjælp til at afholde børnefødselsdage, tilbud om mentorforløb og akutstøtte, der for eksempel kan være økonomisk hjælp til at købe vintertøj, cykler, skolecomputere og lignende.

Til jul har foreningen tre initiativer. I et samarbejde med nordjyske kommuner tilbydes udvalgte familier en kurv med julemad og et gavekort. Frivillige fra Gestus Nord kører ud med adventsgaver til 125 børn, og samtidig har de skaffet julegaver til omkring 1000 børn via Ønsketræet - et samarbejde med Friis Shoppingcenter, Aalborg Storcenter og Handelsforeningen i Frederikshavn.

De indsamlede midler fra gallaen går til fødselsdagshjælp, mentorordningen og oplevelsesture og arrangementer for udsatte børn og unge.

Annonceret indhold

Nyeste