Sneen kommer til at dale ned i Kedelhallen

AALBORG: Er du en af dem, der er bekymret over, om du overhovedet kommer til at opleve sne og vinterlig stemning i den kommende vinter? Så bare rolig, for du behøver ikke at håbe på at kunne få lov til at rejse til sneklædte landskaber. Du kan bare besøge Nordkraft.

I disse dage er der nemlig ved at poppe et snelandskab op midt i Kedelhallen. En stor klynge træer står allerede klar til at blive iklædt sne. Det er et ganske særligt syn, der venter dig, hvis du kommer ind i den store hal. Store guirlander med oplyste stjerne hænger ned fra loftet og giver en smuk stjernehimmel hele dagen.

- Vi ville gerne lave en eller anden form for underholdning, men vi skulle finde på noget der ikke risikerede, at samle for mange mennesker på en gang. Så vi laver det på den her måde. Så kan folk komme forbi i løbet af dagen, uden at vi risikerer at samle for mange mennesker på en gang, lyder det fra Skråens Jørgen Nissen.

- Alene de store træer har 5400 kviste som alle sammen skulle rettes ud. Det var vi 17 mand om at klare, fortæller Jørgen Nissen.

Der kommer også til at sne inde i hallen. En snekanon vil nemlig sørge for, at der i dagtimerne kommer til at dale sne ned fra oven. Der er dog ikke tale om snekanoner, som vi kender fra skisportsstederne - men mere den syntetiske udgave. Sneen skulle efter planen opløse sig selv, så der bliver ikke tale om deciderede bakker, der vil opstå inde i hallen. Det er også tvivlsomt, om det kan anbefales at lade sneen tø på tungen.

- Vi har købt den her snemaskine, som vil skyde massive mængder sne ud. Selve området kommer til at fylde 50 kvadratmeter, og rundt omkring vil der blive placeret loungemøbler, hvor man kan nyde vinterlige drikke, fortæller Jørgen Nissen.

I hallen bliver der også placeret farvede spots, som kommer til at bade hallen i blå farver.

Niels Skovmand
Det er her, sneen kommer til at dale ned. Foto: Niels Skovmand

De nærmeste dage kommer vinterlandskabet til at tage form med træstubbe og udsmykninger. I følge planen står vinterlandskabet klar til de snehungrende på fredag.

Det er Azzura, Teater Nordkraft, Biffen og Skråen, der er gået sammen om at plante skoven. De har fået støtte fra kommunens kickstarterpulje til projektet.

Der er tale om et vinterlandskab og ikke et julelandskab. Det betyder, at skoven og sneen kommer til at være en del af udsmykningen frem til efter vinterferien. At man så kommer i julestemning af at være der, er bare en bonus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...