Traditionen tro er der Northern Winter Beat i Aalborg i februar. Privatfoto
Det sker

Northern Winter Beat skruer op på alle parametre

Tre store hovednavne og 25 øvrige navne er på plakaten

20. december 2018 kl. 09:03
Opdateret 25. januar 2019 kl. 12:42

Sidste weekend i januar præsenterer den aalborgensiske festival ny musik for syvende år i træk, og programmet for 2019 bliver det mest udfordrende til dato, lover arrangørerne.

Northern Winter Beat er en vintertradition i Aalborg, og den bliver til i et samarbejde mellem byens fire store spillesteder Studenterhuset, 1000Fryd, Skråen og Huset og foregår ud over de steder på mindre traditionelle scener rundt om i byen.

Tre store headlinere og 25 yderligere navne udgør programmet. Foto: Peter Drastrup

Programmet indeholder normalvis en god portion alternativ og mindre kendt musik fra ind- og udland, og i 2019 bliver der skruet op for især de parametre.

Festivalen i januar har således tre store headlinere samt 25 navne yderligere på plakaten. Først er der noise rockens store forkynder Thurston Moore, tidligere frontmand i Sonic Youth, der kommer til Northern Winter Beat med Thurston Moore Group. Hans nye band har en ikke ukendt besætning i Debbie Googe fra My Bloody Valentine, James Sedwards fra This Is Not This Heat og Moores gamle ven Steve Shelley fra Sonic Youth. De ankommer til Aalborg med det anmelderroste album ‘Rock N Roll Consciousness’ fra 2017 i bagagen.

Også lokale navne er på setlisten. Foto: Peter Drastrup

Den svenske excentriker Anna von Hausswolff er også at finde. Hun har været på ønskelisten en del år, og i 2019 kommer forløsningen endelig. Hun udgav tidligere på året albummet ‘Dead Magic’, der præsenterer sig som et møde mellem krautrock, indie og drone.

Herudover optræder den tyske vokalist og musiker Blixa Bargeld. Han var med til at definere industrial-genren som frontmand i Einstürzende Neubauten og har siden været en del af The Bad Seeds og arbejdet sammen med Alva Noto i ANBB. Han optræder på Northern Winter Beat alene med sine effektpedaler og sin stemme.

Ud over de tre hovednavne når Northern Winter Beat 2019 vidt omkring både i geografi og genrer: Den ukrainske klaverfornyer Lubomyr Melnyk, franske J.C.Satàn, Matthew E., White-kollaboratøren Andy Jenkins, svenske Sista Bossen, irske Brigid Mae Power, Khana, Bierboods thailandske psych rock, tyske Häxxan og Blind Butcher fra Schweiz.

Også fra de hjemlige breddegrader er der solid repræsentation: The Entrepreneurs fra Thy lægger vejen forbi lige op til deres debutalbum udkommer den 1. februar. Det samme gør lokale Hjalte Ross.

Man kan videre se frem til aktuelle danske navne som Orcas, FYR, We Like We, Collider og TAN.

Som noget nyt er arrangørgruppen Danish Vaishyas i år med til at kuratere programmet. De har hentet musik til Aalborg i en årrække og byder til Northern Winter Beat ind med fire navne: Daniel Blumberg, der blander klassiske kærlighedssange med atonal freejazz, Shortparis, der spiller højdramatisk post-punk på fransk, russisk og engelsk, den canadiske doom-duo Nadja og endelig KPTTM, der udspringer af det eksperimenterende miljø omkring Mayhem i København.

Som supplement til koncerterne er der artist talk med Thurston Moore, en specialvisning af filmen FRANK i Biffen onsdag 23. januar, Arctic Street Food på Gammeltorv og udstilling af plakatkunst.

Northern Winter Beat 2019 løber af stablen torsdag, fredag og lørdag 24.-26. januar.

Annonceret indhold

Nyeste