Kirppu er snart klar med en forretning i City Syd - og det bliver ikke den sidste

AALBORG: Forårstid er oprydningstid for mange af os. Skuffer og skabe får en tur, og tøj og ting går videre til nye ejere.

Og nu får du snart endnu et sted at købe og sælge det gamle tøj og ting fra gemmerne.

Den landsdækkende loppe-gigant Kirppu rykker i slutningen april ind på Stenbukken i det lokale, hvor blandt andet Jem & Fix og Biva tidligere har holdt til.

- City Syd er helt ideel for os, det er en kæmpe kraftmagnet, hvor der kommer mange mennesker, siger Morten Bøjland, der sammen med Claus Andreassen har stiftet kæden.

Kirrpu har 16 butikker landet over, som alle er bygget over samme koncept. Butikkerne skal være store og lyse, og der skal være masser af plads til kunderne. Du lejer en reol for en fast pris og betaler en procentsats af det, du sælger, og på Kirppus egen app Katjiing, kan du følge med i dit salg og din standleje.

- Vi satser rigtig meget på at have den bedste service, og det er vores app også en vigtig del af, siger Morten Bøjland, som erkender, at Kirppus koncept ligner mange andres loppe-markeders.

- Vi åbnede vores første butik i 2014 og er det oprindelige af den slags loppekoncepter i Danmark. Det gør også, at vi har gjort os en masse erfaringer om, hvad der virker, og derfor satser vi på servicedelen, har et loungeområde, hvor man kan drikke gratis te og kaffe og i det hele taget bare hygge sig, siger han.

Inspiration fra Finland

Den nye forretning kommer netop til at ligge tæt på andre loppe-butikker, som Børneloppen og Guld & Rod, og det er ikke uden bagtanker.

- Alle de her butikker genererer kunder - også til os, og vi tænker det egentlig lidt som en familie. Jeg er helt overbevist om, at der er plads til os alle sammen, siger Morten Bøjland.

Inspirationen til Kirppu-konceptet har de to stiftere fundet i Finland, og derfor er navnet også lånt herfra. Kirpphu betyder nemlig loppe på finsk, så det lå lige for, syntes de.

Forretningen på Stenbukken får plads til 350 stande. Den er nummer 16 i kæden, og den første i Nordjylland, men bestemt ikke den sidste, for generelt skal Kirppu vokse.

- Jeg tror, vi ser en mere i Nordjylland snart. Vi har en tæt på, lyder det.

Kirppu i City Syd åbner efter planen 25. april. Du kan dog allerede få lov at sætte dine varer op ugen før.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...