Det er især tøj, du finder hos Kirkens Genbrug, når forretningen åbner igen. Foto: Line Ettinger Julsgaard
Shopping

Nu åbner populær genbrugsbutik igen

Snart kan du shoppe secondhand i forretningen, der fremover satser på salg af tøj og tilbehør

24. april 2022 kl. 16:04

AALBORG: Det er en butik i nye klæder, der snart slår dørene op igen i midtbyen. Arbejdet med at sætte forretningen i stand har været fulgt med stor interesse af forbipasserende på Boulevarden, og nu nærmer åbningsdatoen sig: Kirkens Genbrug slår dørene op igen i morgen, 25. april.

Det er genbrugskonsulent Annette Iversen fra Samvirkende Menighedsplejer, der har stået for forvandlingen af butikken:

- Vi har på alle måder fået butikken "støvet af" og skabt lys og luft omkring alle de lækre varer, vi har på bøjlerne, så butikken fremstår mere åben og indbydende, siger hun i en pressemeddelelse.

Lokalerne her på Boulevarden er sat i stand og klar til igen at byde kunderne velkommen. Foto: Line Ettinger Julsgaard

Når butikken åbner igen, vil man primært finde butikkens varer udstillet på bøjler. Den sælger nemlig ikke længere porcelæn og nips-genstande, men satser i stedet på velholdt secondhand/vintagetøj og tilbehør.

- Vi ser lige nu en yngre generation, som har fået øjnene op for værdien af recycling, og den målgruppe vil vi gerne imødekomme i deres efterspørgsel på secondhandtøj til at forny garderoben på bæredygtig vis, siger Annette Iversen.

Et levende fællesskab

Derudover handler det også om fællesskab og sammenhold i genbrugsbutikken.

- Vi vil gerne være med til at skabe et levende fællesskab her for både kunder og frivillige, siger Line Kjær Jørgensen, der er frivilligkoordinator for Aalborgprovstiers Menighedspleje, der nu står for at drive butikken.

- Et fællesskab, som ikke blot handler om at drive en butik og få nogle penge i kassen, men som også handler om at dæmme op for ensomhed og skel mellem fx kulturer og generationer. Et unikt fællesskab på tværs af forskellige baggrunde og aldre, hvor man samtidig kan være med til at gøre en forskel for andre.

Engagement i genbrugsbutikken handler om at give et overskud videre til dem, som har brug for det, fortæller formand for Aalborgprovstiers Menighedspleje, Birgitte Viftrup Mortensen, og uddyber:

- I Menighedsplejen laver vi vigtigt omsorgsarbejde i hele Aalborg Kommune, og det er en stor gave at være støttet af Kirkens Genbrug i det arbejde, siger hun i pressemeddelelsen.

- Overskuddet her er fx med til at støtte arbejdet med ”Frikvarter til pårørende”, at våge hos døende og sende besøgsvenner ud i mange hjem. På forhånd sender jeg allerede et stort tak til alle dem, der bidrager med økonomisk værdi, så vi sammen kan skabe social og menneskelig værdi for mange, mange mennesker.

Kirkens Genbrug på Boulevarden 36 slår dørene op 25. april, butikken holder åbent mandag, tirsdag og torsdag kl. 13-17.

Annonceret indhold

Nyeste