Nu lakker de lyse nætter mod enden for denne gang. Foto: Colourbox
Livet her

Nu bliver der slukket for de lyse nætter i Aalborg

Om få dage er det slut med det karakteristiske sommerfænomen

09. august 2022 kl. 08:35

AALBORG: Hvis du hører til dem, der elsker sommerens lange, lyse nætter, så vil du nok synes, at den kommende tid er lidt nederen.

Men der er ikke noget at gøre ved det - der er kun få dage tilbage, hvor du kan nyde de lyse nætter i Aalborg. Kører du til Skagen, kan du derimod opleve dem et par døgn mere.

Det er fredag 12. august, der er den sidste dag med det karakteristiske sommerfænomen i Aalborg, mens 14. august er dagen, hvor det slutter i Skagen.

Derefter begynder vi for alvor at nærme os efteråret og efterårsjævndøgnet - dagen, hvor dag og nat, ligesom ved forårsjævndøgn, er lige lange. Derefter begynder det at gå "den gale vej" med kortere og mørkere dage, indtil det kulminerer med den korteste dag onsdag 21. december.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Hvis der er noget, den kolde årstid indvarsler, så er det hygge med knitrende sne, varm kakao og mørke aftener med stearinlys og lyskæder på grantræerne.

Hvis du hører til dem, der er elsker den mørke tids mange kunstige lys, så kan du glæde dig over, at julen allerede er begyndt i BilligBlomst i City Syd. Og senere følger de mange traditionelle markeder såsom julemarkedet på Gammeltorv og markedet på Aalborg Historiske Museum.

Så der er masser af oplevelser i vente i Aalborg i den mørke tid, og du kan som altid følge med i det hele her på aalborgnu.dk

Annonceret indhold

Nyeste