Flere ugers hækkeløb på pladsen er snart slut

AALBORG: Har du været hen over Budolfi Plads de seneste uger, har du ikke kunnet undgå at se de mange blå hegn på pladsen foran kirken og hen ad Algade.

De er sat op for at forhindre, vi kommer for tæt på op mod 30 lygtepæle i området. Lamperne på toppen har nemlig vist sig at have en defekt, der betyder, de kan falde ned.

Og mens kommunen har undersøgt sagen, har pladsen altså været forvandlet til lidt af et hækkeløb. Men nu kan du snart gå hen over pladsen uden de forstyrrende elementer.

Katrine Schousboe
Der har midlertidigt været sat nogle andre lamper på nogle af pælene, for at sikre lys. De ukurante lamper bliver nu erstattet af de oprindelige. Foto: Katrine Schousboe

- Leverandøren har fundet en løsning, og de eksisterende lamper kan heldigvis repareres, så det bliver de, og de ukurante lamper, der er sat op for at skaffe lys, bliver taget ned igen, forklarer Niels Bresemann, der er projektleder på ombygningen af Budolfi Plads.

Løsningen består i, at glasskærmen og bunden af lygterne bliver samlet på en mere robust måde, og at der samtidig bliver lavet en faldsikring inde i armaturet, så skærmen ikke kan falde ned.

Arbejdet med lamperne går allerede i gang i denne uge. Niels Bresemann forventer, at alle skærme kan være repareret inden for et par uger, og så bliver de mange stykker hegn pillet ned.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...