Vildt projekt har nået en milepæl - nu går kunstværk i vinterhi

AALBORG: De er der i alle farver. Små og store, sirlige og små-skæve. For det, der begyndte som en vild og højtflyvende ide, er blevet til et stort farverigt værk i Nordkraft.

10.000 hæklede blomster lyser nu op som en kæmpe stor to-delt flade i Kedelhallen.

- Det er ret vildt og rørende at se, hvad det at skabe noget sammen - hver for sig - helt enkelt kan betyde, siger Sofie Hemmert-Lund.

Omtrent samtidig med, at coronaen lukkede landet ned i foråret, fik hun en af de der ideer, man tænker umiddelbart tænker "ja ja" til og så slår hen. Men Sofie troede så meget på sit projekt om at lave Nordjyllands største hæklede værk, at hun inviterede hele landet til at deltage ved at lade alle sende deres bud på hæklede blomster af sted.

Lidt et skud

Siden er det myldret ind med hæklede blomster, som langsomt men sikkert er blevet monteret på et stort net, sådan at de mange farverige prikker tilsammen danner et kæmpe værk.

- Da jeg første gang blev spurgt, hvor meget vi skulle op på, slyngede jeg bare 10.000 ud. Det var svært at forholde sig til, hvor mange eller få det var, så det var bare lidt et skud. Men nu er vi der, fortæller hun.

Undervejs har hun fået Mia Kuch Svenningsen med som makker, og de to har trofast åbnet breve og monteret blomster i Kedelhallen. Og fra en, to, tre blomster har de nu altså nået de ønskede 10.000.

- Vi er blevet hjulpet af, at vi har været grænseløse i forhold til form, farve og tid. Alle har kunnet deltage på deres måde uden krav til, hvordan blomsterne skulle laves eller se ud. Alle har kunnet bruges og ingen har følt sig forkert, forklarer hun og tilføjer, at den største glæde næsten har været at se, hvordan det har kunnet lade sig gøre at skabe sammenhold, inspiration og glæde i den svære tid med corona.

- Vi har fået de mest rørende breve og henvendelser på Facebook. Jeg har tudet flere gange over beskeder fra for eksempel kræftramte, der har fundet fællesskab hos os, siger hun.

Katrine Schousboe
Tid til blomster begyndte som en vild ide hos Sofie Hemmert-Lund (t.v.), siden fik hun også Mia Kuch Svenningsen med. Privatfoto

Springer ud til foråret

Selv om de 10.000 blomster er passeret, betyder det ikke, at Tid til blomster, som projektet hedder, er slut. Til gengæld går det her midt i november i vinterhi, for forhåbentlig at genopstå til foråret igen.

- Nordkraft har brug for plads til noget andet. Derfor ruller vi nu kunstværket sammen og holder vinterpause. Til foråret begynder et nyt kapitel, og så må vi se, hvad det bliver, fortæller hun.

Sofie Hemmert-Lund og Mia Kuch Svenningsen har søgt nogle fonde med henblik på, at værket kan komme op et andet sted. Måske i Aalborg, måske et andet sted i landet. Indtil videre har de fået en forsigtig forespørgsel på, om det kan blive udstillet på Hovedbanegården i København, en anden mulighed kunne være et museum.

Intet er landet endnu, og foreløbig er de også mest optagede af at få de sidste blomster med i værket, inden det bliver pakket sammen.

- Og så springer det forhåbentlig ud til foråret igen, siger Sofie Hemmert-Lund.

Du kan opleve Tid til blomster i Kedelhallen frem til 15. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...