Butikken på Hadsundvej har fået ny ejer og er blevet renoveret fra top til top

VEJGAARD: Om den står på sandaler til sommertæerne, børnesko eller en ny taske, så kan du igen købe dem midt i Vejgaard.

Knap et halvt år efter Zjoos lukkede, er der nemlig igen liv i de store lokaler på Hadsundvej 13, og det endda under næsten samme navn.

- Jeg havde ikke lige tænkt, det skulle være nu. Men det skulle det så, siger Hanne Djernis Sørensen.

Det er hende, der har står bag den nye forretning, der meget passende har fået navnet New Zjoos.

For tidligere kunder i lokalerne vil både hun og assistenten Kirstine Bjørn være kendte ansigter. De har begge arbejdet i den tidligere butik i flere år.

Og dermed er vi tilbage ved det med timingen.

For nok har Hanne Djernis Sørensen altid drømt om en dag at få sin egen skoforretning, men da hendes tidligere chef lukkede butikken, meldte hun sig til en uddannelse som sosu-assistent.

- Men så blev jeg spurgt, om det var noget for mig med butikken, og så var jeg lidt spontan og tænkte, at nu skulle det så åbenbart være, siger hun med smil i stemmen.

Katrine Schousboe
Lokalerne har fået den store tur, inden den nye butik er åbnet. Foto: Lasse Sand

Kirstine Bjørn, som hidtil har været hjælpepige i butikken, ville gerne være med og derfor taget orlov fra sine studier. Og i første omgang bliver det bare de to, man kan møde.

- Det er så skønt, at hun er med, for det tager tid at lære en op, siger Hanne Djernis Sørensen.

Stor frihed til at vælge

De seneste måneder er gået med at sætte lokalet i stand fra top til tå, som hun udtrykker det. Alt er blevet endevendt.

Hendes sortimentet har også fået et kritisk blik. Hun har valgt mærker til, hun tror på - f.eks. Angulus til både børn og voksne og Bisgaard til børnene og tilsat lidt dametasker og bælter og et større udvalg af fede strømper med mønster, motiver og glimmer.

- Jeg vil gerne have mærker ind, som der er flere muligheder i, som har større serier i stedet for bare nogle få par, forklarer hun og tilføjer, at Zjoos-kæden giver de enkelte forretningsdrivende stor frihed til selv at vælge deres varer.

Og så er der det med navnet - som altså i Vejgaard er New Zjoos, fordi det er jo en ny butik.

Som kunde har det dog ikke den store betydning. Man kan nemlig fortsat bytte og bruge gavekort i andre butikker i Zjoos-kæden, understreger Hanne Djernis Sørensen.

Butikken åbnede officielt forleden, men har allerede lukket kunder ind et par uger. Både lokale og varer var nemlig færdige før tid, og mange var nysgerrige, så hvorfor ikke invitere dem ind.

Og kunderne har på alle måder taget imod den nye butik og indehaver med åbne arme, synes hun.

- Det har været meget overvældende. Folk har været så søde og glade for, at vi er åbnet, siger Hanne Djernis Sørensen.

Katrine Schousboe
Indehaver Hanne Djernis Sørensen har valgt en række nye mærker i butikken - blandt andet Angulus, Bisgaard og Wonders. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...