Hvad der sker i trucken, er omgivet af mystik og hemmeligheder

AALBORG: Ved Shoppen i City Syd er kommet en hyttelignede vogn, der har slået porten op til vellavede donuts. Inde i vognen finder man Anne Sofie Toft Larsen, der har skiftet jobbet som sociolog ud med en selvstændig karriere som donutmager.

- Vi er glade for at være i gang. Vi åbnede vognen her den 12. december. Det skulle egentligt have være den 1. november, men på grund af corona er vi først blevet klar nu, lyder det fra indehaver Anne Sofie Toft Larsen.

Hvis du har en forventning om, at du også her finder overlæssede donuts med slik, Nutella og Kinder chokolade, så går du forgæves.

- Vi har friskbagte donuts hver eneste dag. De er hjemmelavede, og vi har tre forskellige at vælge imellem. Vi har de helt normale, nogle med lyserød chokolade og så har vi nogle med chokolade, fortæller Anne Sofie Toft Larsen.

Opskriften der bliver benyttet, skal findes i de norske kage-historiebøger - hvis man altså kunne.

- Opskriften er 40 år gammel, og er en videreudvikling af en gammel norsk opskrift, der er 200 år gammel. Den nye opskrift er hemmelig, men vi har fået lov til at bruge opskriften af Ole Kristian Ellevold, oplyser Anne Sofie Toft Larsen.

Ole Kristian Ellevold står bag kæden, der hedder Donut House, og er manden bag den hemmelige opskrift. Olien som bliver brugt til produktionen, er også hemmelig.

Niels Skovmand
Opskriften er 40 år gammel og olien er en hemmelighed. Privatfoto

- Jeg må ikke fortælle noget om olien, den er også superhemmelig. Det folk har problemer med, når de skal lave deres egne donuts, er den rigtige olie, og den har vi fundet, fortæller Anne Sofie Toft Larsen.

Donut House har tidligere været at finde i City Syd. Det var tilbage i halvfemserne, at de kunne nydes sidst.

- Der er flere folk, der kommer hen og siger: hvor har i været henne? Vi har sådan savnet jer! Der er supergod respons på det, og kunderne sætter pris på, at det er lavet fra bunden, fortæller en glad Anne Sofie Toft Larsen.

Idéen med at starte op som selvstændig startede tilbage i den forgange sommer.

- Jeg har arbejdet som sociolog i en del år, men gik så arbejdsløs, og så fik vi ideen til at prøve det her. Nu er vi her, og det er et helt nyt liv og lidt af eventyr, slutter Anne Sofie Toft Larsen.

Du kan besøge Donut House alle hverdage fra klokken 11 til 18 og i weekenden fra 11 til 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...