Se her hvor du kan møde det traditionsrige Carrus Navalis-optog

AALBORG: Er du ved at være træt af kulde, regn og blæst. Så fortvivl ej, for bedre tider er på vej!

I morgen, lørdag 16. marts, gør Aalborg Karneval i hvert fald et ihærdigt forsøg på at vifte de sidste rester af vinteren væk og byde foråret velkommen, når der traditionen tro er Carrus Navalis-parade gennem midtbyen.

Katrine Schousboe
Traditionen tro er en stor båd en markant del af optoget gennem byens gader. Arkivfoto: Claus Søndberg

Optoget begynder ved Huset i Hasserisgade kl. 11 og bevæger sig herfra gennem Bispensgade over Nytorv og op gennem Algade og Nørregade.

Undervejs bliver der lidt afhængig af trafik i gaderne optræden på byens pladser. Dunkelfolket fra Fosdalen og klokkemænd med riskoste jager imaginære ånder, mørket og vinteren væk, men karnevalsgrupperne Vimoroz og Poco Loco spreder fest, dans og musik - alt det lyse i livet.

Carrus Navalis er en årligt tilbagevendende begivenhed omkring forårsjævndøgn. Optoget er inspireret af gamle hedenske skikke og fungerer som en hyldest til bl.a. forår og frugtbarhed og markerer samtidig starten på karnevalssæsonen.

Navnet er et egyptisk udtryk, der betyder skibsvogn eller havets vogn, derfor trækker grupperne også en stor båd med sig gennem gågaderne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...