Zoos store attraktion går i hi for i år - se her hvornår

AALBORG: Måske har du været forbi ti gange. Måske ikke endnu. Men har du planer om at aflægge dinosaurerne i zoo et allersidste visit i år, så er det ved at være på høje tid.

Katrine Schousboe
Der er omkring 20 livagtige dinosaurer i udstillingen. Foto: Henrik Bo

Når efterårsferien er slut, bliver der nemlig lukket for adgang til det imponerende landskab, og dinonerne går i hi for i år.

Hos Aalborg Zoo er man godt tilfredse med forløbet af årets dinobesøg, Extinction, der på grund af corona kom lidt senere i gang end ventet.

- Det er vores klare fornemmelse, at folk har været glade og har taget godt imod udstillingen, siger kommunikationskonsulent Helle Justesen.

LÆS OGSÅ: Har du set den? Lars står bag vild dinoudstilling i zoo

Katrine Schousboe
Udstillingen har flere lag - man kan suse rundt og opdage de mange detaljer, eller man kan nørde lidt dinosaur-viden ved at læse plancherne. Foto: Henrik Bo

Hun fremhæver udstillingens flere "lag", som særligt vellykket. For dels er Extinction en farverig oplevelse i sig selv, dels er der mulighed for at nørde lidt ekstra og læse plancher om de store forhistoriske dyr.

I efterårsferien kan man selv forsøge sig som arkæolog og udhugge dinosaurer af kridtblokke eller støbe (næsten) ægte dinotænder. 18. oktober er det så slut med Extinction - i hvert fald for i år - for så skruer zoo for alvor op for juleforberedelserne.

Katrine Schousboe
Adgangen til Extinction lukker, når efterårsferien er slut. Foto: Henrik Bo

- Jeg kan dog allerede godt love, at dinosaurerne vender tilbage på en eller anden måde i foråret, siger Helle Justesen, som tilføjer, at det ikke er endeligt afgjort om det bliver i samme opstilling eller en helt ny.

Katrine Schousboe
Allerede til foråret kan du komme på dinovisit igen. Foto: Henrik Bo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...