Glæd dig til kæmpe folkefest i eliteidrættens tegn i sommeren 2022

AALBORG: Hvis du er vild med sport og medaljer og samtidig godt kan lide at vifte med Dannebrog, så skal du allerede nu sætte kryds i kalenderen i uge 25 i 2022. Aalborg danner nemlig ramme om historiens første DM-uge, hvor der skal uddeles over 100 medaljesæt i mere end 25 idrætsgrene.

DM-ugen har været på trapperne i nogle år, og pilen har længe peget i retning af Aalborg som vært. Nu har byrådet formelt påtaget sig værtsskabet i både 2022 og 2023, og dermed kan byen og Danmarks Idrætsforbund (DIF) hoppe i arbejdstøjet og udvikle det, som forhåbentlig bliver en tilbagevendende begivenhed i mange år ud i fremtiden.

- Det vil være et suverænt udstillingsvindue for såvel de omfattede idrætsdiscipliner som for Aalborg som by. Her vil publikum virkelig kunne få nogle store oplevelser, når de kommer for at følge topudøvere inden for deres yndlingssport, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

- Publikum har samtidig lejlighed til at få stillet deres nysgerrighed og se nogle af de idrætter, de måske ikke er nær så bekendte med. Vi har rigtig gode erfaringer med at bruge vores havnefront og Limfjorden som ramme for store sportslige events, og det glæder vi os meget til at gøre igen, siger han.

Et af de mere populære danmarksmesterskaber i DM-ugen forventes at blive landevejscykling for mænd. Få dage efter DM-ugens afslutning skydes Tour de France i gang i Danmark, og der vil derfor være en naturlig opmærksomhed på cykling, og hvilken dansk rytter der skal køre i dannebrogstrikoten under verdens største etapeløb. Derudover kan ryttere og fans se frem til en spektakulær rute i Aalborg med start og mål i midten af byen.

Programmet for DM-ugen ligger ikke endeligt på plads endnu, men der forventes deltagelse fra omkring 25 af DIF’s specialforbund herunder atletik, tennis og en række kampsportsdiscipliner.

I løbet af de kommende måneder udvikles DM-ugen, og programmet laves. En af de ting, der arbejdes med i øjeblikket, er at skabe en form for Centre Court på havnefronten med Limfjorden som bagtæppe. Her skal en række DM-finaler afvikles i forskellige sportsgrene – og til den tid med forventeligt masser af tilskuere på lægterne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...