Renovering til 335 millioner bliver fremrykket

AALBORG: Beboere i 300 lejligheder i Vestbyen kan snart se frem til at få shinet deres boliger op.

Landsbyggefonden har netop sagt ja til at medfinansiere et projekt, hvor boligerne i Himmerland Boligforenings afdeling 8 får en gennemgribende modernisering, skriver boligforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi har længe gerne villet give vores afdeling 8 den store tur, men har været afhængige af, at Landsbyggefonden nåede til vores ansøgning. Det er heldigvis sket nu – og vi kan herefter tage hul på en renovering, der vil hæve kvaliteten i byggeriet betragteligt, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Afdelingen omfatter ejendomme på blandt andre Steen Billes Gade, Otto Rudsgade, Vestre Fjordvej og C. V. Jessens Gade - 308 boliger på ét, to eller tre værelser.

- Afdelingen har samme byggemåde og samme problemstillinger som afdelingerne 10, 12 og 13, der også ligger i Vestbyen. Derfor kører de fire projekter i samme proces med én helhedsplan ’Søheltekvarteret’ som grundlag, siger han.

Boligforeningen vil gerne fastholde det grundudtryk, som boligområdet har. Derfor laver man en skånsom renovering.

- Det betyder blandt andet, at tag og vinduer bliver udskiftet i tråd med den oprindelige arkitektur, mens vi bearbejder altaner og gavle med henblik på en øget integration i arkitekturen og ud fra energimæssige overvejelser, siger Ole Nielsen.

Udover tag og vinduer bliver der også isoleret gavle, sat nye kældervinduer og opgangsdøre i. Lejlighederne får ombygget badeværelser, lavet nye installationer i bad og køkken, nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, nye elinstallationer og nye gulve. Desuden får eksisterende altaner nyt værn og ny afskærmning, mens franske altaner får nyt værn.

- Vi benytter anledningen til at etablere elevator i en række af opgangene, så tilgængeligheden bliver betydelig bedre end i dag. Og for de øverste boliger i tilgængelighedsopgangene sker der en udvidelse til toplansboliger gennem inddragelse af tagetagen, oplyser han og tilføjer, at der også bliver indrettet nye opholds- og aktivitetsarealer udenfor samt opført et fælleshus.

Det samlede projekt kommer til at koste knap 335 mio. kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...