Kommunen barsler med ny og bedre cykelparkering

AALBORG: Aalborg skal være en af landets førende cykelbyer. Sådan lyder ambitionen fra kommunen.

Og byen blev da også i 2018 kåret som årets højdespringer i den nationale cyklistundersøgelse, hvor man på landsplan måler cyklisternes tilfredshed.

Til gengæld scorer Aalborg temmelig dårligt, når det kommer til tilfredsheden med at parkere sin cykel og med mulighederne for at kombinere cykel og offentlig transport.

Derfor har kommunen sat sig for at forbedre vilkårene for de to-hjulede ved at lave flere parkeringsmuligheder i midtbyen - særligt i forbindelse med de kollektive trafikknudepunkter. Området ved busterminalen og banegården er et af de områder i byen, hvor behovet for cykelparkering er størst.

Mellem banegården og Kennedy Arkaden er der kommet cykelstativer i to etager. Arkivfoto: Lasse Sand

Selv om der er mange cykelstativer, er det svært at finde en plads. Derfor har kommunen netop indrettet 200 ekstra pladser til cykler blandt andet i gangtunnelen mellem John F. Kennedys Plads og Kildeparken og mellem terminalen og banegården.

Udover at gøre det nemmere at være cykelpendler, skal de nye pladser også give kommunen ny viden om vores adfærd, når vi skal parkerer cyklerne. Derfor har man også eksperimenteret med forskellige typer cykelparkering.

Der er også etableret mere og bedre cykelparkering andre steder i midtbyen - f.eks. på Østerågade, Nytorv, Slotsgade, Mølleplads og ved Nordkraft.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...