Du møder bare op - og får svar på 15 minutter

AALBORG: Fra i dag, mandag, kan privatpersoner blive testet for covid-19 og få svar efter et kvarter – helt uden tidsbestilling eller henvisning fra lægen men mod betaling. Det er Falck, som står bag tilbuddet, der er et supplement til den offentlige teststrategi.

- Vi ved, hvor vigtigt det kan være af forskellige årsager, at man som privatperson kan testes hurtigt og uden ventetid. Derfor har vi set frem til at åbne vores testcentre i dag, så vi kan hjælpe de danskere, der har brug for en hurtig og sikker afklaring,” siger Martin Betzer, der er Kvalitets- og Udviklingschef i Falck Ambulance Danmark, i en pressemeddelelse.

Testen er en antigentest, der tages ved næsepodning, og den viser, om en person har coronavirus i kroppen her og nu. Hvis man testes positiv for covid-19 er svaret mere end 98 procent sikkert, og er testen negativ, er svaret mere end 99 procent sikkert.

Falck har oprettet testcentre på én Falck-station i hver region - i Nordjylland er det i Nørresundby. Det betyder, at man kan møde op på Jørgen Berthelsens Vej 30.

Testen udføres af Falcks testpersonale under lægeligt tilsyn.

- Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer og koordinerer vores indsats i forhold til den offentlige teststrategi og indrapporterer testresultaterne til myndighederne med henblik på smitteopsporing, siger Martin Betzer.

Testen koster 299 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...