Vandet i det centrale Aalborg er rent igen - kommunen har afblæst kogeanbefaling

AALBORG: Så kan du godt pakke gryder og elkedel sammen.

Efter et par dage med kogeanbefalinger er vandet i Aalborg igen så rent, at du ikke behøver koge det, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Siden kogeanbefalingen trådte i kraft lørdag har Aalborg Forsyning i samarbejde med analyselaboratorier foretaget en række bakteriologiske prøver af drikkevandet i det berørte område af Aalborg. På baggrund af disse har myndighederne besluttet at ophæve kogeanbefalingen.

- Vi er glade for, at de prøver, vi har taget de seneste dage, ikke viser et målbart bakterieindhold. Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet disse prøver og meddelt Aalborg Kommune, at kogeanbefalingen nu kan ophæves, siger Ole Neerup-Jensen, distributionschef i Aalborg Forsynings vanddivision, og fortsætter:

- Vi beklager meget de gener, som kogeanbefalingen har medført, og vi er glade for, at anbefalingen nu kan ophæves.

Dermed behøver borgere, erhvervsdrivende og institutioner i det berørte område ikke længere følge de anbefalinger for brug af vandet fra hanen, som de ellers har været rådet til siden lørdag, og kan igen trygt drikke vandet og bruge det til madlavning uden at koge det først.

Aalborg Forsynings vil nu gradvist drosle ned for sin indsats med at skylle rørsystemerne igennem. Der vil fortsat blive udtaget ekstra bakteriologiske prøver fra ledningsnettet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...