NT laver forsøg med cykeltransport i bus og tog

AALBORG: Du kender det helt sikkert. Cyklen er punkteret, det regner, og der er langt hjem. Enten må du lade cyklen stå og bøvle med at hente den senere, eller også må du trække hjem.

Men nu bliver det hele lidt lettere. Fra på mandag, 1. november, kan du nemlig tage din cykel - om den er i stykker eller ej - med i NT's busser og tog. Og bruger du f.eks. Rejsekort, Pendlerkort eller Ungdomskort, er det ovenikøbet gratis, skriver Nordjyllands Trafikselskab i en pressemeddelelse.

- Hvis folk skal vælge den kollektive trafik og det at rejse sammen, skal vi sikre, at det er nemt og enkelt for dem. At gøre det nemmere at kombinere bus- og togture med andre grønne transportformer som cykler og løbehjul er et skridt i den rigtige retning, og vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden, siger NT’s salgs- og kundechef, Mette Henriksen.

Det nye tilbud er i første omgang et pilotprojekt, der kører indtil 30. juni næste år. Tiltaget bliver så evalueret, før det bliver besluttet, om det skal være en permanent ordning.

Cykeltransporten er som sagt gratis for en lang række kunder med kort, alle andre skal betale en cykelbillet til 13 kroner udover billetten til dem selv.

Bybusserne er ofte tætpakkede i myldretiden - derfor har NT besluttet, at man ikke må tage sin cykel med kl. 7-9 og kl. 14.30-17. Det samme gælder i tog mellem Hjørring og Skørping. Her kan man dog reservere plads til sin cykel på NTplads.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...