Aalborg Bibliotekerne har travle dage - vi laver reservationer som aldrig før

AALBORG: Her godt en uge efter Aalborg Bibliotekerne genåbnede i det små, går de nu et skridt videre.

Afspærringsbåndene bliver nemlig rullet ind, og du får adgang til væsentligt flere områder i boghallerne.

Det betyder, at vi nu igen kan gå rundt mellem hylderne og lade os inspirere til, hvad vi vil læse.

- Man må også sidde på biblioteket og arbejde på f.eks. en studieopgave eller læse avis, fortæller Allan Dalkjær Johansen, der er kommunikationsmedarbejder på Aalborg Bibliotekerne.

Selv om der altså nu er betydeligt flere muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd på bibliotekerne, så er man ikke oppe på normalt niveau endnu. Der er fortsat ikke adgang til computere, og du kan heller ikke printe eller kopiere eller spille konsolspil.

Katrine Schousboe
De ansatte har travlt med at få ekspederet de mange reservationer, der er kommet ind den seneste uges tid. Foto: Aalborg Bibliotekerne

Rekord på biblioteket

Bibliotekerne har på flere måder haft en usædvanlig første åbningsuge.

Den første dag var der lang kø for at aflevere og låne nye materialer. Og der blev reserveret bøger som aldrig før.

Alene i løbet af mandagen blev der trykket reservér 11.000 gange. Til sammenligning blev der reserveret knap 1600 materialer mandag 9. marts - sidste mandag før nedlukningen, fortæller Allan Dalkjær Johansen.

- Det betyder, at vi er lidt pressede på plads, særligt på nogle af de lidt mindre filialer. Hver gang nogen henter en bog, sætter vi nærmest en ny ud, siger han.

For at undgå risiko for kø giver Aalborg Bibliotekerne i en overgangsperiode frem til 6. juni frit lejde til at få afleveret de bøger, film osv., man har liggende hjemme på hylden.

Indtil videre er det gået stille og roligt med at få materialet samlet ind. Derfor vil biblioteket også de kommende dage begynde at minde os, der fortsat ikke har fået afleveret, om at vi gerne må komme ud af hullerne.

Katrine Schousboe
I Hovedbibliotekets kulisse er der masser af brune kasser med nye bøger. På grund af coronaen er der nemlig efterslæb på levering af materiale. Foto: Aalborg Bibliotekerne
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...