Nyt dobbeltspor er færdigt, og togene er derfor tilbage på skinnerne

AALBORG: Efter længere tids sporarbejde kan du nu igen tage toget mellem Aalborg og Brønderslev.

Fra og med i dag, mandag 21. september, kører togene igen nordpå, hvor der er blevet etableret et nyt dobbeltspor nord for Lindholm Station.

Dobbeltsporet er på knap 800 meter og giver bedre muligheder for, at tog kan krydse hinanden på strækningen. Det betjener togtrafikken mellem Lindholm og Hjørring og fra december også den nye bane til Aalborg Lufthavn.

- Vi er rigtig glade for, at togene i dag er tilbage. Vi ved, at mange, både naboer og togpassagerer, har været berørt af vores arbejder ved Lindholm, og at vi har måtte trække på folks tålmodighed, siger Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Med dobbeltsporet, med ny bane til Aalborg Lufthavn og med det nye dobbeltspor ved Hjørring, der åbner i 2024, bliver mulighederne for at køre flere tog i Vendsyssel løbende forbedret.

- Nu ser vi frem til den næste milepæl, hvor vi indvier den nye lufthavnsbane til Aalborg Lufthavn i december. Det nye dobbeltspor og den kommende lufthavnsbane vil give den kollektive transport i området et løft. Et løft, der begyndte, da vi i 2018 tog det nye signalsystem mellem Lindholm og Frederikshavn i brug, og som fortsætter frem til 2024, hvor vi etablerer dobbeltspor ved Hjørring, siger Lars Blædel Riemann.

Jernbanestrækningen mellem Aalborg og Brønderslev har været spærret siden 10. juli.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...