Lejligheder skal være klar i begyndelsen af 2021

AALBORG: Salget af de første boliger i Aalborgs nye bydel Spritten bliver nu udbudt til salg.

Der er i alt 42 arkitekttegnede lejligheder at vælge mellem - fra toværelses på 61 kvadratmeter til fireværelses på 117 kvadratmeter.

Alle lejligheder får altan, og der er mulighed for at parkere i områdets parkeringskælder eller i det kommende p-hus på området. Fælles for boligerne er også, at de er klar til indflytning i februar 2021, skriver entreprenørfirmaet A. Enggaard i en pressemeddelelse.

Den gamle spritfabrik i Aalborg er et af de største bydelsprojekter i disse år. I løbet af de kommende år vil industrigrunden blive forvandlet til en bydel præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi.

Alle lejligheder i det nye byggeri får altan - og de fleste får udsigt over fjorden. Illustration: A. Enggaard

Tanken er, at spritfabrikkens DNA skal leve videre i de nye bygninger, der tager navn efter forskellige snapsvarianter. Det første indflytningsklare byggeri får f.eks, navnet Høkergården, opkaldt efter Høkersnapsen.

Spritten kommer i alt til at rumme hele 600 meget forskelligartede boliger, mens flere af de fredede industribygninger får nyt liv blandt andet med etableringen af et artcenter i samarbejde med Realdania, og ikke mindst verdens største glaskunstværk Cloud City, som opføres af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saraceno.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...