Som noget nyt i år har zoo fået en gangbro ved savannen

AALBORG: Der er langt derop. Det er derfor nok de færreste af os, der kan prale af at have mødt en giraf i øjenhøjde. Men fremover er det en hel del lettere at kigge ind i et sæt mørke øjne, når du besøger Aalborg Zoo.

Som en af årets nyheder har zoo nemlig fået en stor gangbro og udsigtsplatform ved savannen, hvor du kan komme tættere på dyrene.

- Vi har lavet den for, at det skal være muligt at få en bedre oplevelse af savannedyrene. Før kunne de godt føles lidt langt væk, siger Helle Justesen, der er kommunikationsmedarbejder i haven.

Katrine Schousboe
Før kunne savannedyrene føles lidt langt væk, nu kan du lettere se girafferne i øjnene. Foto: Henrik Louis

Gangbroen går fra platformen eller madpakkeområdet cirka ud for girafhuset og til en lille udkigshytte - herfra kan man gå på broen til man ender ved hytten ved flodhestenes sø.

- Det betyder også, at vi får bundet de to dele af zoo bedre sammen. Før kunne vi se, at mange aldrig fandt ud til hytten ved flodhestene, siger hun og tilføjer, at det nye gangareal betyder, man har mulighed for at se dyrene fra helt nye vinkler og have oplevelsen af at ”komme tættere på”.

Også ved den sydamerikanske pampas er der blevet bedre mulighed for at få dyrene tæt på - også her er der lavet en platform.

- Vi har samtidig lavet nogle indkigspunkter ved stierne, så man også her bedre kan følge med i, hvad der sker, siger Helle Justesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...