Historisk museum åbner pop op-udstilling på pladsen

AALBORG: Der er blevet rodet og gravet på Budolfi Plads i flere år. Og på lørdag 16. november bliver det nye, fede område indviet.

Samme dag åbner også en mindre pop op-udstilling på pladsen med nogle af arkæologiske fund fra området. Under byggeprocessen har arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum nemlig fået lov til at kigge med, og selvom de kun har udgravet mindre områder af pladsen, så er der dukket mange spændende fund frem.

- En vores fornemste opgave som museum er at formidle historien til publikum. Men der er ingen, der siger, at det kun skal foregå på selve museet. Det kan også være det sted, hvor tingene blev fundet, fordi det tilfører en ekstra dimension til fortællingen om fortidens aalborgensere, siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for Nordjyllands historiske Museum i en pressemeddelelse.

Et af de fundene er en velbevaret kniv fra 1300-tallet. Foto: Aalborg Historiske Museum

Udstillingen sker i samarbejde med Budolfi Plads A/S og er indrettet i et af butikslokalerne med indgang fra pladsen. Du kan blandt andet se en spore og en velbevaret kniv fra 1300-tallet. Kniven er lavet af jern og har skaft af ben.

Sammen med museets genstande er der arkivbilleder af Budolfi Plads fra Aalborg Stadsarkiv samt billeder og video fra selve byggeprocessen.

Udstillingen holder åben hver dag fra kl. 09-17. I første omgang kan den ses til og med fredag 31. januar.

Denne seglstampe har været brugt til at underskrive dokumenter med. Den er fundet ved resterne af et hus og et latrin fra 1400-tallet. Foto: Aalborg Historiske Museum
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...