Siddemøbler, planter og spil skal få dig til at bruge områder, der ellers har været til parkering

AALBORG: Snart kan du slå dig ned i helt nye byrum i Vestbyen. I dag, fredag 8. oktober, indleder Aalborg Kommune et forsøg med en række midlertidige byrum på fire forskellige lokaliteter i området. De er en del af kommunens ambition om, at Vestbyen skal styrkes som en grøn og bæredygtig bydel.

Ved hvert byrum inddrages to-tre parkeringsbåse, som erstattes af beplantning, trædæk, siddemøbler og spil, der skal indbyde til ophold og aktivitet. De udvalgte pladser er alle gadeparkering tæt på den kommende Plusbus-forbindelse, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Helt konkret gælder det to pladser i Suensonsgade, tre i Ryesgade og to i henholdsvis Helgolandsgade og Willemoesgade.

De midlertidige opholdssteder etableres som del af et EU-projekt om førerløs mobilitet. Sammen med flere andre byer i partnerskabet, bl.a. Mechelen og Bremen, deltager Aalborg Kommune i et event kaldet "Conquer the space".

Eventet skal synliggøre, hvilke kvaliteter en bydel vil kunne få, hvis fremtidens førerløse delebiler ændrer vores behov for parkering og 'sparer' otte parkeringspladser pr. delebil. Dette event er tænkt sammen med byudviklingsplanen for Vestbyen, hvor der bl.a. er fokus på at styrke lokale mødesteder og bæredygtig mobilitet.

- Forsøget med de midlertidige byrum i Vestbyen sker som opfølgning på borgernes efterspørgsel efter små byrum og mindre opholdssteder, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

- Med forsøget her får vi mulighed for, midlertidigt, at imødekomme ønskerne om mini-byrum og små mødesteder i nabolaget. Jeg glæder mig til at se, hvilke erfaringer forsøget kaster af sig.

De midlertidige byrum er som nævnt klar til at blive taget i brug i dag, fredag, og de vil som udgangspunkt blive der frem til slutningen af november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...