Grib noget gratis kridt og vær med til at farve Aalborg flot, lyder opfordringen fra Ungdommens Røde Kors. PR-foto
Det sker

Nu kan du være med til at farve Aalborg flot

Ungdommens Røde Kors deler gratis kridt ud, så du kan sætte kulør på byen

21. april 2020 kl. 09:28

AALBORG: Ideen er lige så genial, som den er enkel. Grib noget gratis gadekridt og vær med til at sætte masser af farver på Aalborg.

Sådan lyder opfordringen fra Ungdommens Røde Kors, som 1. maj står bag eventet Farv Aalborg Flot.

- Kridt kan noget helt særligt, fordi det samler folk i alle aldre. Der er ikke nogen af os, der er mestre, men vi kan alle være med, siger kommunikationsansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Pernilla Abildtrup.

Sidste år stod Ungdommens Røde Kors for et 250 meter langt kridtmaleri på Havnefronten. Her er det formand Cecilie Uldum, der er i gang. PR-foto

Frivillige fra organisationen har de seneste par år lavet et stort kridtevent på Havnefronten, hvor de har delt gratis kridt ud og bedt unge og lidt ældre om at lave Aalborgs største kridtmaleri.

Sidste år delte de 900 stykker kridt ud, og det resulterede i et 250 meter langt maleri.

- Men i år har vi på grund af coronaen tænkt lidt anderledes, og derfor laver vi nu Farv Aalborg Flot, hvor vi spreder maleriet ud over hele byen, fortæller hun.

1. maj kl. 14-16 deler frivillige fra organisationen derfor gratis kridt ud tre steder i byen - ved Jomfru Ane Parken, Søheltens Have i Vestbyen og slotsparken ved Sohngårdsholm. Ideen er så, at man tager sit kridt med lige derhen, hvor man vil og gør byens parker, gader og baggårde lidt mere farverige i denne ellers lidt småtriste tid.

Det er helt op til dig, hvor du vil tage det gratis kridt med hen og lave et maleri. PR-foto

- Man kan lave sin egen street art, og så er der ikke den store oprydning bagefter, siger hun.

Hvis man har lyst, kan man tage et billede at sit værk og sende det til Ungdommens Røde Kors' Facebook, så det kan blive delt med resten af Aalborg.

- Man kan sende ind frem til 8. maj, og på den måde får alle mulighed for at gå rundt i byen bagefter og finde de flotte malerier, som børn og unge har lavet, siger hun.

Pernilla Abildtrup håber, at eventet kan være med til at give os en anderledes dag, hvor vi kan sætte vores præg på byen og samtidig være med til at skabe glæde i disse anderledes tider.

Du kan læse mere om eventet på facebook.com/events/541665906728889/ eller ved at trykke her

Annonceret indhold

Nyeste