Snart kan hele verden opleve Aalborgs mange gavlmalerier på tv. Arkivfoto: Lars Pauli
Livet her

Nu kan hele verden se Aalborg i tv

National Geographic er klar med program om byens gadekunst

05. august 2022 kl. 09:09

AALBORG: De er nogle af sommerens mest populære fotospots. De er elsket for deres farver og liv til byen.

Og nu kan resten af verden også for alvor få øjnene op for Aalborgs mange gavlmalerier. National Geographic var sidste år i byen for at filme en række af byens malerier og fortælle historien om dem ved blandt andre at interviewe Lene Kirk, der er initiativtager til projektet Out in the Open.

- Det betyder rigtig meget, at de ser os. Både fordi det er rart at få anerkendelse for sit arbejde, men også fordi det er fedt for Aalborg at få sit navn blæst ud til en masse seere, har Lene Kirk tidligere sagt til os her på aalborg:nu.

Nu er optagelserne fra Aalborg blevet klippet sammen som en del af et afsnit i stationens serie Europa set ovenfra. Her bliver seerne taget med i højden og får vist kendte som skjulte skatte fra de enkelte lande - alt sammen oppefra med masser af droneskud.

Fjerde sæson af serien har premiere 28. august kl. 21 på National Geographic. Og vil du se med om Danmark og Aalborgs gadekunst, er det netop i første afsnit, hvor man også kan opleve blandt andet Kronborg Slot, Bornholmske rapsmarker og Femern-tunnelen.

I alt er der seks afsnit i den kommende sæson af Europa set ovenfra. Udover Danmark kan du også komme på en rundtur gennem Skotland, Rumænien, Bulgarien, Belgien og Serbien.

LÆS OGSÅ: Internationalt medie sætter Aalborgs street art på verdenskortet

Lene Kirk er initiativtager til gavlmaleri-projektet Out in the Open og er også blevet interviewet til National Geographics program. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Annonceret indhold

Nyeste