Det populære tog har haft kørselsforbud i ca. to år - men nu er en ny tilladelse hjemme

AALBORG: Nu kommer der langt om længe damp på kedlerne igen på det populære veterantog i Aalborg, der har haft kørselsforbud i snart to år.

Limfjordsbanen har manglet en officiel og godkendt driftstilladelse fra Trafikstyrelsen, før toget atter kan tøffe ud fra remisen på jernbanearealet i det centrale Aalborg. Men den er nu kommet.

- Vi er fantastisk glade glade - jeg vil sige fucking glade, lyder det fra Morten H. Larsen, Aalborg, der er sekretær i bestyrelsen for Limfjordsbanen.

For hvor utroligt det næsten end måtte lyde, så har publikumsattraktionen ikke været ude at køre siden den 15. juni 2016, hvor man fik inddraget sin driftstilladelse.

Ægte damplokomotiver

Det er denne driftstilladelse, der gør det både lovligt og muligt at tøffe rundt med både små og store barnlige sjæle med hang til ægte damplokomotiver.

De to års utålmodig venten har absolut ikke gjort noget godt for hverken Limfjordsbanens økonomi eller materiellet.

Morten H. Larsen siger til aalborg:nu, at man har et både lønligt håb og en positiv formodning om at komme ud at køre igen omkring 1. juli i år.

- Vi tør dog ikke love noget med sikkerhed på forhånd, vi skal lige have maskinellet i gang, siger han.

- Og jeg skal hilse og sige, at det har været en rædsom ventetid.

- Vores pengekasse er kort og godt blevet drænet for rub og stub af den simple grund, at vi jo ikke har haft nogen indtægter overhovedet i de forgange to år, understreger han.

Holdningen hos de entusiastiske veterantogs freaks er, at der ikke gror mos på en "rullesten", og de frivillige lover, at toget nok skal være køreklart, så snart der gives grønt lys til kørsel.

En god og glædelig jul

Sekretæren siger videre, at flere forhold har spillet ind i forhold til at få den ønskede driftstilladelse.

- Men alt det hurlumhej lægger vi bag os nu og ser fremad, siger han og tilføjer, at sommerkørslen er reddet.

Morten H. Larsen:

- Nu skal vi holde et bestyrelsesmøde og fastlægger køreplanen for resten af 2018.

- Ud over sommerkørslen så kører vi måske også i efterårsferien, ligesom vi har et spændende projekt i støbeskeen i samarbejde med biblioteket i Aalborg.

- Og det ekstra gode er, at vi kører juleture med veterantoget i december, anfører sekretæren og tilføjer, at der er udsigt til en rigtig god og glædelig jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...