KLUMME: Og så på en dag hvor der er open by night. Stooooooooppp!!!

I denne weekend er der 25 procent på alt legetøj eller på alle sofaer. Nå nej, det var sidste weekend, eller var det i øvrigt 50 procent? Vi står midt i det igen: Singles day, black friday og cyber monday. Og så er der i øvrigt den ene vilde rabatweekend efter den anden.

Som nordjyde er jeg lige så pjattet med en god handel som alle mulige andre, men jeg er lige ved at miste overblikket. Hvad har detailhandlen egentligt ud af det? Jeg er med på, at vi alle sammen som lemminger kaster os frådende over de skønne tilbud. Men vi er dog efterhånden ved at være med på konceptet, og derfor gider vi efterhånden aldrig at købe noget til almindelig pris. Vi ved jo godt, at der er rabat i næste uge. Hvad bliver enden så på rabatraseriet? At butikkerne henligger tomme indtil den næste rabatrunde?

Det næste spørgsmål, der melder sig på banen, er så, hvad er den normale pris? Hvis der hver fjerde weekend er 25 procent rabat på legetøj, og butikken stadigvæk tjener penge, er det så ikke der, den rigtige pris findes?

At vi danskere gladeligt hopper på en salgsdag fra USA som black friday, fordi der kommer vilde tal derovre fra, giver da totalt mening. Vi har jo også gladeligt taget imod halloween, fordi vi kan se, at amerikanerne har det skide sjovt med at skræmme hinanden. Fastelavn er jo i den sammenhæng en halvfesen ting. Det er vel også kun et spørgsmål om tid, før vi holder thanksgiving. Det ser jo også bare så hyggeligt ud. Hvis det sker, så ville black friday også give mere mening, da den jo i USA falder i forbindelse med netop thanksgiving.

Nu er singles day så kommet med i folden. Den er godt nok kinesisk, men det betyder jo ikke noget, når der kommer meldinger om vilde salgstal, der overstiger black friday.

At vi ikke rigtig tager imod dagene, er så noget helt andet. Black friday er i USA de fysiske butikkers store, ”vi tømmer lageret dag”, og cyber monday er e-handlens modsvar. Den del dropper vi her og blander i stedet det hele sammen, så både de fysiske butikker og netbutikkerne fejrer begge dage. Men vi tager den da lige et skridt videre, og så kalder vi lige november for black november. Med den logik giver det jo også mening, at januarudsalget starter i december.

Nu står vi så den situation, at den ene mærkedag efter den anden overlapper hinanden, og julepynten glider sammen med halloween. Man kan faktisk tale om, at Tim Burtons film, The Nightmare Before Christmas, er blevet til virkelighed.

Måske skulle man, når vi alligevel ikke følger dagene, som de er tænkt, flytte dem til februar eller marts, hvor der næsten ikke sker noget? Måske kunne vi endda opfinde vores eget, eller findes der en tyrkisk salgsdag, vi kan adoptere?

Jeg fik i øvrigt et par bukser til 200 kroner til singles day, selvom jeg er en gift mand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...