Ingen jul uden besøg af Coca-Colas ikoniske julelastbil

AALBORG: Sidste år blev vi snydt for besøg af Coca-Colas julerøde julelastbil - men ikke i år! Lastbilen er nemlig tilbage på de danske veje og kommer forbi intet mindre end 25 forskellige danske byer.

- Efter to år er vores julelastbil tilbage for at køre Danmark tyndt. Julemanden vil selvfølgelig også være med til at sprede juleglæde, og igen er der chance for at købe merchandise, hvor 100% af overskuddet går til at støtte Mødrehjælpens arbejde. Tag venner og familie under armen og kom og deltag i sjove aktiviteter. Vi giver en Coca‑Cola! Skriver Coca-Cola på sin hjemmeside .

I Aalborg kommer julelastbilen forbi Coop Kvickly i Dannebrogsgade 64. Det sker onsdag 8. december i tidsrummet 15-19.

Som noget nyt i år har Coca-Cola lanceret kampagneplatformen Real Magic, der bliver en del af turen rundt med julelastbilen. Her vil publikum blive præsenteret for en ny julefilm, der efter sigende skulle være "ekstra magisk".

Julemanden har fundet tid i sin ellers travle kalender til at være til stede på alle stop, og besøgende kan tage et familieportræt i den kæmpe iskube. I julemandens værksted kan man være kreativ, og i hans hus kan man hviske, hvad man ønsker sig til jul.

Julehjælp til Mødrehjælpen

Julelastbilen er et stort tilløbsstykke i hele verden – også i Danmark. Derfor ønsker Coca-Cola at bruge den til at sprede ekstra meget julehygge ved at støtte Mødrehjælpens arbejde. Det skriver Coca-Cola i en pressemeddelelse.

I 2019 samlede Coca-Cola og julelastbilen næsten 300.000 kroner ind til Mødrehjælpen, som er en socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre i sårbare situationer samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik.

I år er der ekstra meget brug for Mødrehjælpens støtte til udsatte familier, fordi mange familier er blevet økonomisk pressede under pandemien, og det sætter især spor op til julen.

- Øgede udgifter til eksempelvis computere og mad til hjemmeskolede børn var en af konsekvenserne af pandemien. Når børnene ikke går i dagpleje, vuggestue eller børnehave, skal man pludselig give både morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Det gør ondt på økonomien – og for forældre, der i forvejen har en stram økonomi, bliver det umuligt at lægge til side til vintertøj og højtider som juleaften, fortæller Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen.

I år kan du støtte Mødrehjælpens arbejde med to forskellige slags merchandise. Den velkendte miniatureudgave af julelastbilen samt en julekugle til træet mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner.

FAKTA

Coca-Cola og julen

Historien om Coca-Cola reklamerne, der har gjort julemanden til en hyggelig rød og hvid skikkelse verden over, går næsten 100 år tilbage. Læs historien her:

•1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920’erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

•1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

•1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

•1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

•1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet ”Christmas Caravans”. Special effects bliver udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen bliver optaget i Vancouver i Canada over over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

•1998: Lastbilkaravanerne bruges i ”Christmas Caravans III”, som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte af Coca-Cola-reklamer nogensinde.

•2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.

•2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Colas julelastbil igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.

•2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp.

•2019: Julelastbilen gentager succesen og besøger byer i hele Danmark. Vi samlede 500,000 kroner ind til Mødrehjælpen.

•2020: Pandemien gav julelastbilen udgangsforbud.

Lastbilen kommer også forbi andre nordjyske byer.

Du kan finde hele listen over, hvor du kan besøge julelastbilen her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...