Det sker for at opgradere sikkerheden og undgå drukneulykker

AALBORG: Redningsstiger kan være helt afgørende for at undgå drukneulykker. Og som en del af arbejdet med hele tiden at opgradere sikkerheden og undgå tab af liv, bliver der nu sat nye redningsstiger op langs den del af Havnefronten, der går fra Limfjordsbroen til Jernbanebroen.

- De nye stiger på strækningen bliver endnu mere synlige end de nuværende med solcelledrevet lys, så man kan se det ude fra vandet, siger Christian Birch Smith, der er teamleder i Mobilitet og Infrastruktur i Aalborg Kommune, om de nye, skrigorange redningsstiger.

- Derudover er der forbedrede greb på toppen, så man nemmere kan hive sig selv det sidste stykke op, hvis man ligger alene og kold i vandet.

Der bliver sat 19 nye redningsstiger op. Det betyder, at hver anden af de nuværende mellem broerne bliver skiftet ud.

- Vi har stort fokus på hele tiden at opgradere sikkerheden på Havnefronten, og derfor er det glædeligt, at vi nu får de nye redningsstiger, siger Christian Birch Smith.

Derudover får Aalborg Sejlklub tre redningsstiger, mens Sejlklubben Limfjorden får fire - i alt har Nordjylland fået 46 fra TrygFonden.

TrygFondens Nationale Druknestatistik har dokumenteret, at der i perioden 2001-2018 druknede i gennemsnit 14 personer om året i danske havne, hvilket svarer til en fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark. Det gør havnene til det sted, hvor der i perioden har været flest drukneulykker, skriver fonden i en pressemeddelelse.

De nye redningsstiger lange Havnefronten bliver sat op i løbet af de kommende uger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...