De første kan nu rykke ind i nybyggeri i Sankelmarksgade

AALBORG: Fra på fredag, 1. maj, kommer der ekstra liv i det centrale Aalborg.

Her kan de første beboere nemlig rykke ind i Teatergården på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen.

Byggeriet har været små to år undervejs og er en blanding af store nye bygninger og renovering af et par gamle byhuse.

- Gennem mange år havde vi en lille afdeling med knap 10 boliger i et par gamle byhuse i Sankelmarksgade. Da de trængte til en meget alvorlig renovering, gjorde vi os tanker om muligheden af at udvide afdelingen på den ledige plads mod Bleggårdsgangen, og det kunne heldigvis lade sig gøre. Derfor er det både et par års renovering og nybyggeri, beboerne nu rykker ind i, fortæller direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen i en pressemeddelelse.

De gamle huse har bevaret det velkendte udtryk, mens man med de nye bygninger har forsøgt at indgå i en naturlig sammenhæng med karréstrukturen, der er kendetegnende for denne del af Aalborg. Derfor kan man blandt andet genfinde nogle af de træk, der er karakteristiske for andre huse i Sankelmarksgade og de omkringliggende gader.

- Samtidig har vi med det nye byggeri på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen fået skiftet en ret uskøn parkeringsplads ud med en tiltrængt færdiggørelse af karréen. Her er der tale om et markant udtryk med nutidig arkitektur, men samtidig er der også her træk, der kan genfindes andre steder i kvarteret, fortæller Ole Nielsen.

Byggeriet har fået sit navn efter det nærliggende Aalborg Teater. Der er 48 lejeboliger med henholdsvis to og tre værelser og ni private boliger, der er finansieret af Ejendomsmæglernes Fond.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...