Også en af Heftys ræve har måttet lade livet i processen. Foto: Anne Norre
Livet her

Nu ryger graffitien i Karolinelund. Se billederne

Arbejdet med at grave Østerå op i parken er nu så langt, at graffitien fjernes flere steder

08. september 2021 kl. 19:03

AALBORG: Har du været et smut forbi den centrale park i denne uge, har du måske lagt mærke til, at arbejdet med at forvandle Karolinelund til en naturskøn park for alvor er gået i gang.

Den allerstørste forandring bliver, at Østerå skal graves fri og løbe frit gennem hele Karolinelund. Men det får også store betydninger for de store mængder graffiti, der i mange år har karakteriseret parken, særligt på ydermurene, der omkranser parken.

Men nu er det altså farvel og tak til ydermurene og dermed til en stor del af Karolinelunds graffiti.

Ydermurene på nordsiden mod Østerbro har allerede været fjernet i nogle uger, men i denne uge ryger en del af murene mod Kanalstien. Det har også betydet et farvel til det ikoniske værk af Niarn, der først blevet vasket af for forurenende maling og derefter revet ned.

Det er i de sørgelige murbrokker her, at det ikoniske graffitimaleri af Niarn skal findes. Foto: Anne Norre

Flere steder fjernes malingen, før murene rives ned. Det skyldes, at noget af malingen, der blevet brugt til graffitimalerierne er forurenende og i nogle tilfælde decideret "farligt affald".

Der gøres klar til opgravningen af Østerå

Andre steder i parken gøres der klar til at arbejdet omkring åen kan gå i gang. Der er lægges både an til nye stier og de broer, der skal sørge for, at man kan komme fra den ene ende af parken til den anden.

Op ad Kanalstien lægges der an til en ny sti samt en af de broer, der skal sørge for, at man kan komme fra vest til øst igennem Karolinelund. Foto: Anne Norre

Og allerede i sommer begyndte gravearbejdet i den nordlige del af parken mod Østerbro for helt præcist at kortlægge, hvor åen rent faktisk løber under Karolinelund.

Det er lige her under betonen, at Østerå løber i et rør gennem hele Karolinelund. Foto: Anne Norre

Det er sådan, Aalborg Kommune forestiller sig, at Østerå kommer til at løbe gennem Karolinelund, når arbejdet er helt afsluttet. Arkivfoto: Aalborg Kommune.

LÆS OGSÅ: Farvel til fri leg: Mindre graffiti i Karolinelund

Annonceret indhold

Nyeste