Coronatestcenter i Nørresundby lukker - nyt åbner i Aalborg

AALBORG: Det er slut med at stå i kø i regnvejr foran en række hvide telte, når du skal testes for corona.

Fra og med på tirsdag, 1. december, kommer test af alle med ingen eller milde symptomer til at foregå i vintersikrede lokaler i Aalborg.

- Vi har et stykke tid arbejdet på at få rykket pælene op i alle de kommuner, hvor teststederne har bestået af telte. Nu er turen kommet til teltene i Nørresundby, som fjernes og erstattes af faste bygninger i Aalborg, siger regionsrådsformand Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Det nye testcenter ligger centralt i byen - på Håndværkervej 24C. Årsagen til flytningen er, at det er nødvendigt at rykke inden for i almindelige bygninger for blandt andet at sikre sig mod vinterkulden.

- På den måde kan vi give vores mange medarbejdere et meget bedre arbejdsmiljø, og samtidig har vi fundet lokaler, der egner sig rigtig godt i forhold til den aktuelle situation, hvor vi løbende tester tusindvis af borgere, siger hun.

Også i Frederikshavn og Hjørring rykker man de kommende uger væk fra telte og over i faste testcentre. For dem alle gælder, at teststederne bliver indrettet, så folk der skal testes, kan holde god afstand til hinanden, samtidig med at bygningerne ligger et sted med gode parkeringsmuligheder og offentlig transport i nærheden.

- På den her måde sikrer vi os med et endnu mere robust testtilbud til nordjyderne. Vi ser stadig ind i en umiddelbar fremtid, hvor der skal testes rigtig mange borgere, siger Ulla Astman.

Der er i Region Nordjylland indtil videre blevet foretaget i alt 816.331 test for covid-19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...