Regionen indfører nyt krav fra og med i dag

AALBORG: Når du fremover skal testes for corona, så skal du huske at tage et af de blå-hvide mundbind med.

Fra og med i dag, lørdag 10. oktober, er det nemlig et krav, at du bærer mundbind, når du stiller dig i kø ved alle regionens testfaciliteter.

Kravet er indført for at beskytte os alle bedst muligt mod smitte af covid-19, og det er fælles for alle landets regioner, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Vi skal gøre, hvad vi kan, for at minimere risikoen for at smitten spreder sig. Vi tager det her skridt nu, fordi der sker en opgradering af vores testfaciliteter rundt omkring i regionen, og det er nemmest for alle at forstå, hvis kravene er de samme alle steder, siger kontorchef i Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland, Malene Møller Nielsen.

I dag er det kun obligatorisk at have mundbind på, når man skal til test ved hospitalerne, men nu bliver det altså et decideret krav på alle teststeder.

Men ingen regel uden undtagelse. For børn under 12 år er nemlig netop undtaget fra kravet. Det samme gælder personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Du kan i øvrigt se, hvordan og hvor du kan blive testet på Region Nordjyllands hjemmeside eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...