Ejeren ser bygningen lige ved hovedfærdselsåre som lidt af et landmærke i området

AALBORG: Tusindvis af biler drøner forbi den markante røde bygning hver dag.

Men nu er det nye tider tider for ejendommen på Lerumbakken 1 i Nørresundby, der ligger lige ud til Østergade og Borgmestersvinget, som E45-motorvejs til- og frakørsel nr. 22 hedder i folkemunde. Bygningen huser plejehjemmet Uttrupgård med 39 etværelses lejligheder, men rammerne er nemlig utidssvarende, og der skal etableres et erstatningsbyggeri.

Derfor har ejeren Sundby-Hvorup Boligselskab i samarbejde med Aalborg Kommune gennem længere tid arbejdet på en renoveringsplan for plejehjemmet og muligheden for at omdanne ejendommen til familieboliger. Men efter drøftelser mellem boligselskabet, Landsbyggefonden og Aalborg Kommune er konklusionen dog i stedet et salg af bebyggelsen, da det desuden vurderes, at en renovering og ombygning af bebyggelsen ikke kan opfylde krav og behov til fremtidigt plejehjemsbyggeri.

Desuden vurderer Landbyggefonden, at en ombygning vil være udgiftskrævende og ikke samfundsmæssigt forsvarligt, da arbejdet vil kræve gennemgribende konstruktive ændringer.

Boligselskabet beholder dog de to gule bygninger bagved på Lerumbakken 3, hvor der er 18 ældreboliger. Men senest har by- og landskabsudvalget givet grønt lys til, at Lerumbakken 1 kan sælges.

Hos Sundby-Hvorup Boligselskab mener direktør Jens Erik Grøn, at den store røde bygning er lidt af et landmærke i området.

- Jeg vil være træt af, hvis bygningen forsvinder, for det er et landmærke ved Borgmestersvinget og ind til byen. Og det ligger kanon godt, siger Jens Erik Grøn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...