På mødet bliver rollerne byttet om. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen skal stille spørgsmål til bl.a. Jacob Riisgaard, Coolshop. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>
Livet her

Nu skal politikerne lytte

Ny form for vælgermøde, hvor rollerne byttes om

08. oktober 2017 kl. 15:03

AALBORG: Hvordan hjælper vi mennesker med fysiske eller psykiske udfordringer tilbage på arbejdsmarkedet? Og hvordan bliver Aalborg landets bedste kommune indenfor iværksætteri?

To spørgsmål, som kan danne afsæt for to interessante politiske debatter. Men hvad sker der, hvis vi beder politikerne om at lytte i stedet for at tale? Som optakt til kommunalvalget inviterer FOKUS Folkeoplysning og Magasinet APPETIZE til et nyt debatarrangement: "Meninger, mandater og moderne valgflæsk". Det er onsdag 11. oktober 17-20 i KaffeFair i Sundheds - og Kvartershuset på Fyrkildevej 7 i Aalborg Øst.

Her får meningsdannere i Aalborg ordet, og politikerne får spørgeretten inden for emneområderne beskæftigelse og iværksætteri.

Oplev politik i øjenhøjde, når borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) spørger iværksætter Kathrine Skovsgaard og Coolshop-direktør Jacob Risgaard om, hvordan de mener, Aalborg bliver bedst i iværksættertest. Eller 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (B) stiller spørgsmålet om beskæftigelse og rehabilitering åbent for tekstforfatter Josefine Passer og stifter af The Back To Life Project Mikkel Salling Holmgaard.

Daniel Nyboe Andersen peger på det forfriskende i, at arrangementet forsøger at gøre de politiske debatter nærværende og mere forståelige for andre målgrupper end de på forhånd indviede, og at man vælger at placere dem i Aalborg Øst uden for centrum.

- Jeg tror, vi rykker på engagement og deltagelse, når vi bringer den politiske debat ud til de borgere, den påvirker. Nu bor jeg selv i Aalborg Øst, som efterhånden favner et bredt udsnit af befolkningen. Her synes jeg, at emnet beskæftigelse er relevant at diskutere, for når vi taler beskæftigelse og rehabilitering, taler vi også om at se på de ressourcer, vi ikke udnytter optimalt. Det påvirker byens udvikling og den enkeltes mentale sundhed. Tingene hænger sammen, fortæller Daniel Nyboe Andersen.

Iværksætter Kathrine Skovsgaard er en af arrangementets fire inviterede meningsdannere. Hun har sit eget firma By Skovsgaard ApS, hvorigennem hun blandt andet har været primus motor for flere tiltag i byen lige fra AaMAZE Festival, Aalborg Pride Festival til events for større virksomheder i og uden for Aalborg. Kathrine har også øje for byens vækstpotentialer og glæder sig til at dele sin holdninger til, hvordan Aalborg Kommune kan komme højere op på ranglisten over erhvervsvenlige kommuner indenfor iværksætteri.

- Jeg synes, det er essentielt, fordi iværksætteri er i alt. I spæde nye ideer som selv de mest etablerede virksomheder - også kommunen har stor glæde af - kan der være store vækstpotentialer. Innovation er et must these days, og netop det at være innovativ er at iværksætte. Fornyer en virksomhed sig ikke, er der fare for, den dør. Kommunen er vor alles omdrejningspunkt, og hvis ikke lokalpolitikken bakker op omkring iværksætteri, kan byen ikke ’vækste’, fortæller Kathrine.

Både borgmester Thomas Kastrup-Larsen og 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen er vant til at være i kontakt med byens aktører og ser frem til at udspørge de skarpe meningsdannere. Alligevel er arrangementsformen ny, og spørger man de to politikere om, hvordan det føles ikke at være i rollen som dem, der har svarene, lyder det enstemmigt: Nyt... - og lidt udfordrende.

Man kan afhente en gratis billet i FOKUS Folkeoplysnings administration i Dannebrogsgade 43 eller i KaffeFair i Aalborg Øst senest 10. oktober.

Annonceret indhold

Nyeste