Fra i dag kan du shoppe på normal vis i midtbyen

AALBORG: Mange butiksejere i Aalborg har forståeligt nok svært ved at få armene ned, efter at regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen i onsdags på et pressemøde meddelte, at de fra i dag må lade kunderne komme indenfor igen.

Den længe ventede genåbning gælder såkaldte udvalgsvarebutikker, som sælger eksempelvis sko, møbler eller tøj, så længe butikkerne ikke er større end 5.000 kvadratmeter. Bolighuse, bilforhandlere og andre butikker, der er større end 5000 kvadratmeter, kan åbne for kunder, der møder op fysisk, hvis kunderne på forhånd bestiller tid til besøget.

Susanne Justsen
Aalborg Spilforsyning i Bispensgade har brugt nedlukningen på at få nyt inventar ind og opsætte skilte på væggene med kategorier og brands, så man nemmere kan finde rundt. Foto: Anne Norre Hansen

Nyt inventar og nye varer

- Vi har glædet os meget til det her, siger medejer Allan B. Christensen, der sammen med tre kammerater står bag Aalborg Spilforsyning i Bispensgade samt den tilhørende webshop.

- Nu kan folk endelig få byttet deres julegaver, og de kan igen få personlig vejledning i butikken. Det ved vi, at mange har savnet.

- Selvfølgelig går der noget tid endnu, før vi kan holde events, men det er helt i orden. Det er vigtigere for vores butik at få folk indenfor igen - især i betragtning af, at vi flyttede fra Algade til større lokaler i Bispensgade lige før nedlukningen, siger Allan B. Christensen.

Han fortæller, at medarbejderne har brugt tiden til at give lokalerne i Bispensgade en lille ansigtsløftning.

- Vi har fået stillet tingene pænere op, fået nyt inventar ind og opsat skilte på væggene med kategorier og brands, så man nemmere kan finde rundt. Og så har vi også fået en masse nye varer ind, så vi er klar til åbningen, siger han.

Susanne Justsen
Indehaver Jeanette Ulf Damsholt fra Unum i Nørregade glæder sig til at få kunder i butikken igen. Foto: Unum

Glæde og lettelse

Også hos Unum i Nørregade er glæden stor. Konceptbutikken, som forhandler alt fra tøj, smykker og vintagetæpper til møbler og original kunst, er en del af en større helhed med projektkontor, showroom, galleri og webshop.

- Jeg er glad og lettet, for jeg synes, at uvisheden har været hård, siger indehaver Jeanette Ulf Damsholt.

- Det er jo svært at forberede noget, når man ikke ved, hvornår man skal forberede det til eller til hvilken sæson. Så det er dejligt, at der er blevet lyttet til os.

- Jeg tror, at mange af os har det sådan, at vi gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, når vi nu får kunder i butikken igen. Vi laver i hvert fald nogle gode tilbud for at få folk ud på gaden igen, for jeg tror, at det kræver omstilling at opsøge tingene, når nedlukningen har varet så lang tid. Så vi holder vores egen lille åbningsfest, siger hun.

Mens butiksdelen har klaret sig fint gennem nedlukningen, har det været anderledes svært for den del af Unum, der arbejder med projektudvikling inden for hotel-, restauration- og servicebranchen. Branchen har været hårdt ramt af coronakrisen, og det har sat sig spor.

- Vi kender jo ikke den lange historik endnu, men jeg er helt sikker på, at vi klarer os igennem på butiksdelen. Men den anden del er lige nu væk, så vi har været hårdt ramt på den ene del og overlevet på den anden, siger Jeanette Ulf Damsgaard.

Opsparet god energi

Hos tøjbrandet Shaping New Tomorrow i Østerågade er der stor glæde at spore hos medejer Christoffer Bak.

- Vi glæder os sindssygt meget til at byde kunderne velkommen tilbage, og alle vores ansatte ser frem til at komme på arbejde igen. Jeg tror, at vi allesammen har haft en længere ferie, end vi ønskede.

- Selvom vi åbner, er der jo stadig corona, og det tager vi meget seriøst. Vi vil håndtere det professionelt med afstand, mundbind og håndsprit samt et begrænset antal kunder i butikken ad gangen. Vi regner med, at der kan være omkring 20 kunder, og det betyder, at vores ansatte kan have ekstra fokus på at give dem, der er der, en god oplevelse, siger Christoffer Bak.

Han oplyser, at Shaping New Tomorrow ikke planlægger særlig festivitas i anledning af genåbningen.

- Til gengæld har vores medarbejdere to måneders opsparet god energi, som de er klar til at fyre af, siger han.

Åbningen af butikkerne omfatter ikke udsalgsvarebutikker, som ligger i storcentre. De skal indtil videre stadig holde lukket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...