I magistratens budgetforslag er der afsat stort millionbeløb til at udvide, hvad der ellers i forvejen er kommunens hidtil dyreste vejprojekt. Arkivfoto: Torben Hansen
Det sker

Nu sker det: Kommunens største vejprojekt skal udvides med flere spor

Seneste trafikprognose har overhalet forventningerne - se hvor og hvornår udvidelsen af Egnsplanvej sættes i gang og ventes færdig

08. september 2021 kl. 11:35

AALBORG: Selvom de sidste bygningsentrepriser på Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) i Aalborg Øst efter planen ventes afleveret i juni 2022, så er noget af den nødvendige infrastruktur ikke på plads.

Det har nemlig vist sig, at Egnsplanvej lige syd for NAU ikke har den nødvendige kapacitet til den ventede trafik, når NAU ventes taget i brugt i andet halvår af 2023. Egnsplanvej, der forbinder Hadsund Landevej i øst med motorvej E45 i vest, er ellers Aalborg Kommunens hidtil dyreste vejprojekt, men det er kommet bag på kommunen, hvor mange trafikanter, der vil benytte vejen. Derfor skal der nu ske en større udbygning af Egnsplanvej mellem Hadsundvej og Hadsund Landevej, så man har den nødvendige kapacitet.

Grafik:

På strækningen går man fra to til fire spor. I magistratens budgetforslag 2022-2025 er der afsat godt 38 mio. kr. til opgaven, der udover flere spor også rummer svingbaner, dimensionering af nyt firebenet kryds og vejadgangen til nyt busdepot syd for NAU.

- Vi forventer, at vi skal i gang med de første arbejde allerede næste år, og vi går i gang med at projektere her i efteråret, siger direktør i by og landskabsforvaltningen, Anders Fokdal.

Ifølge direktøren ligger det ikke i de aktuelle trafiktal, at resten af strækningen skal udvides.

Annonceret indhold

Nyeste