Iværksætterbyen slår dørene op med et brag af en åbningsfest, lover den daglige leder

AALBORG: Det går stærk i øjeblikket i Urban City der netop har meldt ud, at den kreative iværksætterby åbner lørdag 22. september klokken 12.

- Vi er klar med et brag af en åbningsfest, lover ejer Christian Helweg, der også står bag Urban Citys nabo, den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt.

På åbningsdagen vil der være musik, underholdning og overraskelser ligesom de forskellige virksomheder bliver præsenteret.

Idéer og socialt ansvar

Midt i planlægningen kan Christian Helweg glæde sig over, at størstedelen af de 17 lejemål er afsat. Oprindelig var der plads til 13 virksomheder, men han har lejet yderligere plads i den gamle remise ved Godsbanearealet, så 17 iværksættere nu kan flytte ind.

- Og kun tre lejemål er tilbage, siger Christian Helweg.

På det seneste har han lavet aftale med en hundedagpleje, multikunstneren Jonny Hefty samt illustrator og kunstner Jill Lycoops, der står bag Jill’s Doodles.

Urban City er indrettet som en indendørs campingplads, hvor iværksættere lejer sig ind i en campingvogn, de selv sætter i stand.

En af grundtankerne er at skabe et inspirationsområde, hvor man kan netværke og udveksle erfaringer. Man kan også købe de ting, der bliver fremstillet i byen, der er åben for alle, der har lyst til at kigge forbi.

- Samtidig håber jeg også, at virksomhederne er mulige praktikpladser for de unge, der arbejder i Råt&Godt. Unge der ellers kan have svært ved at finde job på arbejdsmarkedet, siger Christian Helweg.

Han understreger, at Urban City er et mix af idéer, kreativitet og socialt ansvar.

En by fuld af liv

Det er en del af målsætningen, at iværksætterbyen skal være et sted fuld af liv. Derfor har man blandt andet bygget et 80 kvadratmeter stort rum på 1. sal over campingvognene.

- Det ligner en stor sky, hvor man kan sidde og se ud over byen. Det er eventsal, mødelokale og festlokale, siger Christian Helweg.

Der er også koncerter i byen, ligesom Urban Banko er på tegnebrættet.

Når alt er på plads i Urban City 22. september, kan man også høre åbningstaler af erhvervschef i BusinessAalborg, Tonny Thorup, og Christian Helweg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...