Skelettet til den nye butik er samlet. Den nye Aldi bliver på 1200 kvadratmeter, hvilket er over 400 kvadratmeter mere end den gamle. Foto: Henrik Louis
Shopping

Ny Aldi åbner snart på Viaduktvej

Skelettet til den nye butik er samlet, og kæden regner med at kunne byde kunderne indenfor i løbet af sommeren

23. marts 2020 kl. 12:50

NØRRESUNDBY: Efter næsten et halvt år uden en Aldi på Viaduktvej 7 i Nørresundby er der nu lys forude for kunderne. Den gamle butik blev revet ned i 2019, og nu står en helt ny udvidet forretning snart klar til at byde kunderne indenfor i et univers med designmæssigt inspirerende interiør og en bedre præsentation af varerne.

Aldi har overtaget de to nabogrunde Viaduktvej 5 og 9, så der har været god plads til at tænke sort. Den ene grund var blot en græsmark, hvor der engang har ligget et tankanlæg, mens en villa på den anden grund blev revet ned. Med overtagelsen råder Aldi nu over godt 4500 kvadratmeter på Viaduktvej, og kæden er i fuld gang med at opføre en butik på 1200 kvadratmeter på grunden. Det er over 400 kvadratmeter mere end den gamle Aldi.

- Den nye butik får højt til loftet, brede gange, den nyeste LED-belysning og tapet på væggene med forskellig farve i hver afdeling. Der kommer også store 3D skilte op på væggene, så det er nemt for kunderne at orientere sig, fortæller Anders Kloch Jensen, der er projektudvikler hos Aldi Danmark.

Han oplyser, at butikken vil have det samme varesortiment som før, men at der nu bliver mulighed for at præsentere varerne på en helt anden måde. Eksempelvis vil frugt og grønt få mere plads end tidligere, ligesom butikken får en større køleafdeling til mejeriprodukter.

Forandringerne er en del af Aldi Danmarks nye koncept, der skal gøre butikkerne mere tidssvarende og få indkøbsoplevelsen i top. Siden 2018 har flere af kædens butikker gennemgået en komplet modernisering, mens andre har kunnet nøjes med en lettere makeover.

Det planlagte rejsegilde 2. april er aflyst på grund af coronakrisen, men håndværkerne er stadig i gang, og arbejdet med at opføre den nye Aldi skrider stødt fremad. Foto: Henrik Louis

Aldi Danmark tror på, at kæden har potentialet til at vokse på det danske marked, og at målet blandt andet kan nås gennem en fornyelsesproces med modernisering af eksisterende butikker og gennem åbning af nye butikker med central beliggenhed. Samtidig mener kæden, at det er vigtigt at skabe genkendelig ved at indrette butikkerne på samme måde, så det er lige nemt for kunderne at finde rundt, uanset om de går ind i en Aldi i Nørresundby eller i Brønderslev.

Og optimismen er i top, når det gælder fremtiden for butikken på Viaduktvej 5-9 i Nørresundby.

- Vi har selvfølgelig haft nogle tal fra den gamle butik i forhold til, hvad den kunne præstere, og så har vi lavet nogle markedsundersøgelser for at se, hvad der er af købspotentiale i området. Ud fra det har vi vurderet, at placeringen på Viaduktvej er rigtig. Vi kan også se, at de andre butikker, vi har åbnet, og som er af samme standard og kaliber, går rigtig godt, så vi er optimistiske, siger Anders Kloch Jensen.

Bemandingen i den nye butik er endnu ikke faldet helt på plads, men at der bliver tale om flere medarbejdere end i den gamle Aldi vil Anders Kloch Jensen gerne afsløre. Hvem, der får ansvaret for den daglige drift, regner Aldi Danmark med at kunne offentliggøre en-to måneder før åbningen, som ventes at finde sted til sommer. En åbningsdato er dog endnu ikke fastsat.

Arbejdet på byggeriet er så fremskredent, at Aldi Danmark forleden inviterede til rejsegilde 2. april, men festlighederne er siden aflyst på grund af coronakrisen. Situationen med corona-smitte vil også få indflydelse på, om der bliver holdt en åbningsfest for kunderne eller om den nye butik lige så stille åbner dørene helt uden festivitas, oplyser Anders Kloch Jensen.

Annonceret indhold

Nyeste