Aalborg bliver en af de første byer, som kan benytte appen ’Qskip’, der er skabt af unge iværksættere

AALBORG: Det er hamrende irriterende at stå i kø, når man er ude for at hygge sig. Især hvis man er sammen med venner, veninder, kæreste eller familie, som man hellere vil bruge tiden på. Det er netop motivationen bag den nye app Qskip, der vil tilbyde brugerne en nemmere løsning.

Ingen fedtede halvtredsere

- Jeg fik oprindeligt ideen til appen, da jeg stod på et diskotek i Aarhus sammen med en masse kammerater. Vi skulle forlade vores bord for at gå op og stå og vifte med vores penge i baren i lang tid, og det er irriterende, når man er afsted for at hygge sig. Derfor begyndte jeg at tænke over, hvordan det kunne gøres smartere, fortæller idémageren bag Qskip, René Nielsen.

Efter byturen begyndte han at undersøge, om der allerede findes en løsning, og her fandt han nogle bud, der inspirerede ham. Blandt andet har Roskilde Festival en app, hvor du kan bestille din mad i boderne, og så står den klar til dig, når du kommer for at hente den.

Camilla Gammelgaard
Den unge iværksætter René Nielsen er manden bag Qskip-ideen. Privatfoto

René Nielsen synes dog godt, man kan tage de eksisterende ideer et skridt videre og i stedet skabe et universalt produkt, som kan ekspanderes til flere brancher. Det er nu det, han er i fuld gang med at skabe med i form af Qskip. I appen kan man nemlig gøre flere ting. Eksempelvis kan man bestille sine drikkevarer på diskoteket over telefonen og få det leveret ved bordet. Samtidig er betalingen ordnet, fordi appen har kontaktløs betaling. På den måde slipper man for irriterende ventetid og krøllede kontanter.

- Vi vil gerne hjælpe folk med at få mere værdi ud af deres tid, så de kan bruge den sammen med vennerne i stedet for i køen i baren, siger René Nielsen.

Camilla Gammelgaard
Der er meget arbejde med Qskip i opstartsfasen, men det bærer allerede frugt. Privatfoto

Interessen er stor

Det er dog ikke det eneste, som appen kan være behjælpelig med. For igennem processen har René Nielsen og hans to samarbejdspartnere præsenteret ideen for mulige kunder, og de har deres helt egne ønsker til appen, som de tre har taget til sig. Blandt andet kommer man til at kunne bestille bord på klubber og diskoteker hjemmefra med de drikkevarer, man ønsker, når man kommer.

- Bordreservationer øger interessen for Qskip. I dag klarer de fleste diskoteker bordbestillingen manuelt over telefonen med en bartender, der skriver det i kalenderen, og det er en mere besværlig proces, som kan betyde noget for deres salg, fortæller René Nielsen.

Oprindeligt er ideen tænkt til cafeer og restauranter, men de unge iværksættere har i første omgang ændret kursen mod diskoteker og natklubber, da det er nemmere at implementere og afprøve appen her. Der er nemlig ikke kokke, der er afhængige af, at systemet ender ud i en bon i køkkenet, som derfor kræver et samarbejde med et eksisterende kassesystem. Det er dog en problemstilling, som trekløveren allerede har tænkt på at løse.

- Vi arbejder med en universal tankegang som kan integreres i utallige brancher. For eksempel på hoteller, hvor man gerne vil bestille roomservice eller i bowlingcentre, hvor man gerne vil slippe for at rende i baren midt i spillet. Der er mange muligheder, fortæller René Nielsen.

Camilla Gammelgaard
Sådan fungerer appen.

Aalborg skal have den først

Jomfru Ane Gade tiltaler ham, når det gælder opstartsfasen. Den giver nemlig en masse muligheder, fordi det hele er placeret side om side, og fordi kendskabet til appen hurtigt kan spredes fra sted til sted. Benedictes Late Night Club bliver det første sted i byen og et af de første steder i landet, hvor man kan bruge Qskip. Fem diskoteker i Randers starter med appen den 3. februar, og ugen efter, den 10. februar, kan den benyttes i Aalborg.

Der kommer klistermærker på bordene, som du kan scanne med din telefon. På den måde ved bartenderen, hvilket bord du sidder ved, og da betalingen jo klares ved bestillingen, så skal du ikke foretage dig yderligere. Din drink bliver bare leveret. Opstarten af appen bliver desuden fejret med en gratis drink, når du downloader den, og så vil folkene bag også være til stede på aftenen, hvor de vil bidrage til lidt ekstra fest for at komme godt i gang og starte udbredelsen. René Nielsen håber på, at der er 1000 brugere og fem diskoteker på tjenesten ved udgangen af februar. Inden sommer er håbet, at man kan bruge appen på stort set alle diskoteker i Gaden.

Det er gratis at hente Qskip, så det koster ikke brugerne ekstra at bestille den ad den vej.

Camilla Gammelgaard
Benedictes Late Night Club i Gaden, bliver det første sted, hvor du kan bestille via Qskip.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...