Julie Krarup fra Aalborg har åbnet en blanding af butik og galleri på Klostermarken

AALBORG: Interesserer du dig for kunst eller sko, så er Julie Krarups nye butik og galleri i ét på Klostermarken 1 noget for dig. Butik-galleriet, som Julie Krarup kalder sin nye forretning, er kort og godt døbt Julie K, og indenfor finder du et udvalg af moderigtige sko og kunstværker i flere genrer - lige fra keramik til malerier.

Der er også portvin og chokolade på hylderne, så hvis du er på vej i byen og mangler en værtsgave, kan du med fordel dreje ind omkring butikken.

- Kombinationen af kunst og sko i en og samme ramme er måske en speciel blanding, men jeg har tager udgangspunkt i, hvad jeg selv holder af, siger Julie Krarup.

- Jeg holder af at se på kunst, og som de fleste kvinder er jeg også glad for sko, uddyber hun.

Skoene i Julie K kommer blandt andet fra fire italienske brands, som Julie Krarup indkøber fra via en agent i København. Håbet er, at skosalget kan være med til at skabe et flow af kunder, fordi der hele tiden dukker nye modeller op, som potentielle kunder må ned i butkikken for at se - og måske prøve.

- Jeg har forsøgt at vælge nogle skobrands, som ikke alle er repræsenteret i Aalborg allerede, siger Julie Krarup, der har planer om at udvide sortimentet i fremtiden.

Susanne Justsen
Julie Krarup har forsøgt at vælge nogle skobrands, som ikke findes i Aalborg allerede. Foto: Torben Hansen

Formidler kunst

Kunstværkerne indkøber hun til gengæld ikke, for de tilhører kunstnerne, men hun får procenter for solgte værker. Og der er noget for enhver smag og pengepung, lover Julie Krarup.

- Mange af os ejer noget, der er masseproduceret, men for at gøre indretningen af vores hjem mere personlig har vi også ofte forskellige unika-ting, og det er de ting, man kan finde hos mig. Via butik-galleriet kan man inspireres og købe kunst, som er prisvenlig, siger hun.

- Original kunst kan være bekostelig, men sådan behøver det ikke at være, for kunst er jo også et stykke keramik til 400 kroner, hvis det er unika, forklarer hun.

Hun vil have skiftende samarbejder med forskellige kunstnere, så der hele tiden er nye værker i butik-galleriet, og kunsterne vil desuden skifte kunsten ud, hvis den ikke falder i kundernes smag.

Selvom Julie K kun har været åben i ganske kort tid, har indehaveren allerede mærket en stor interesse for at besøge butikken udenfor normal åbningstid. Julie Krarup åbner gerne om aftenen efter forudgående aftale for grupper på op til fem personer, og den mulighed har flere benyttet sig af.

- Når jeg har arrangementer om aftenen, er det med bobler og snacks, og så kan man gå rundt med et glas i hånden og kigge på kunsten og prøve sko i ro og fred. Og man kan jo lige tage sine naboer, venner eller kolleger med, for det er en god måde at være sammen på. Jeg tror, at det er et koncept, som kan blive rigtig godt fremover, siger hun.

Susanne Justsen
Julie Krarup formidler kunstnernes værker. Kunstnerne skifter kunsten ud, såfremt det ikke falder i kundernes smag over tid. Foto: Torben Hansen

En hobby

Julie Krarup er ansat som afdelingsleder i Aalborg Kommune, så butikken driver hun i fritiden med hjælp fra ægtemanden og deres store døtre. Det er ikke mindst døtrenes alder og dermed udsigten til, at de snart flyver fra reden, der har fået hende til at lede efter en hobby.

- Med store børn bliver der tid til at realisere nye interesser og drømme, og en bonus er, at vi kan være sammen om det som familie. Nogle løber maraton, andre strikker, og jeg er ikke god til noget af det … men det her er sjovt, siger hun.

- At drive en butik er noget helt andet end jobbet som kommunal leder, og det er helt bevidst. Jeg betragter ikke butikken som et arbejde men netop en hobby. Og det er sådan, det skal være!

Julie K har åben på torsdage, fredage, lørdage i dagtimerne og ellers efter aftale. Derudover vil du snart kunne købe produkterne i den webshop, som Julie Krarup har under udarbejdelse på adressen butikjuliek.dk

Susanne Justsen
Julie K er en blanding af butik og kunstgalleri. Foto: Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...