En rammelokalplan åbner op for op mod 2700 nye boliger i et nyt byområde.
Livet her

Ny bydel på vej med op mod 2700 nye boliger

Flere forskellige grundejere er gået sammen

20. september 2022 kl. 09:00

AALBORG: Det er ikke hver dag, at en lokalplan åbner mulighed for 2700 nye boliger.

Men det er ikke desto mindre tilfældet med en ny rammelokalplan for et nyt byområde, der over de kommende år skal skyde op af jorden på et 34,3 hektar store område syd og øst for Gigantium.

- Det er en voldsom stor en, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) om lokalplanforslaget, der skal behandles af by og landskabsudvalget på torsdag.

Planen er opdelt i 21 delområder og "den kommende bydel bæres af ambitionen om at blive til en ’livable city’, som danner rammen om det gode liv for ca. 3.000 til 4.000 nye beboere".

- Det her er en anvisning af, hvad der kan ske derinde og for at få styr på vejnet og stisystemer og den overordnede ramme, siger Jan Nymark Thaysen.

Der bliver i Universitetskvarteret tale om blandede boligtyper, som bl.a. etageboliger i op til seks etager og townhouses, der er en en hybrid boligtype imellem rækkehuse og lave etageboliger i 2 til 3 etager.

Området indbefatter fem forskellige grundejere, som er gået sammen om at planlægge for en ny helhed. Udover at Aalborg Kommune ejer jord, er der ifølge rådmanden tale om A. Enggaard A/S, Søren Enggaard A/S, Ceraco A/S og Aabo Sørensen.

Annonceret indhold

Nyeste